Beveiligingssysteem : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Beveiligingssysteem

Het belang van een goedbeveiligde woning mag niet onderschat worden. Met minstens 75.000 inbraken vorig jaar was het risico nooit eerder zo groot. U kan uw woonst op verschillende manieren beschermen tegen inbraken, beveiligingssystemen maken hier een belangrijk onderdeel van uit. Er zijn tal van soorten beveiligingssystemen en er zal er vast een zijn die bij uw situatie past.

Beveiligingssysteem

Alarmsystemen

Bij de aankoop van alarmsystemen is het van groot belang dat u op de hoogte bent van de grote verschillen. Er zijn zeer eenvoudige alarmsystemen maar ook heel gesofisticeerde exemplaren die bijvoorbeeld koolstofmonoxide detecteren en bedienbaar zijn via je smartphone.

De aankoop van een alarmsysteem wordt vaak vergeten doordat de prijs te hoog wordt geacht. Dit is echter geen juiste opvatting. Een standaardalarmsysteem is helemaal niet zo duur en zeer degelijk. Een basispakket is eenvoudig te installeren en bevat onder andere draadloze bewegingsdetectoren, raammagneten en een sirene. Het is wel hierbij wel van belang dat er nagekeken wordt of de signalen ver genoeg reiken in uw woning.

Draadloze,bekabelde of hybride alarmsystemen?

Bekabelde alarmsystemen zijn relatief goedkoop, zeker als er al bekabeling aanwezig is in de woning. Het is ook een zeer betrouwbaar alarmsysteem doordat storingen niet voorkomen dankzij de bekabeling. Het is wel zo dat het moeilijker te installeren is dan de draadloze systemen en het is ook moeilijk om achteraf nog componenten toe te voegen doordat men met kabels werkt.

Draadloze alarmsystemen zijn iets duurder maar wel veel makkelijker te installeren. Door het feit dat er geen kabels aanwezig zijn is het ook veel gemakkelijker om achteraf nog componenten toe te voegen. Storingen komen bij draadloze alarmsystemen vaker door dan bij bekabelde omdat dezelfde frequentie kan gebruikt worden door andere apparaten.

Een hybride alarmsysteem brengt het beste van de twee werelden samen, de bekabelde alarmsystemen en de draadloze. Het is de nieuwste generatie alarmsystemen waardoor er nog bugs kunnen zijn in de software van de allernieuwste exemplaren, deze kunnen met behulp van updates echter verholpen worden.

Camerabewaking

De enige manier om precies te weten wat er gebeurd is terwijl u weg was is camerabewaking. Je kan perfect nagaan wat er is gebeurd in en rond uw huis. Camerabewaking is het meest gebruikte hulpmiddel tegen diefstal, inbraak en vandalisme. Er zijn echter sterk verschillende soorten camerabewaking. Thermische camerabewaking legt geen duidelijke beelden vast maar neemt enkel warmte waar. Het wordt gebruikt om te detecteren maar niet om te identificeren. Daarnaast zijn er ook soorten die volledig op zichzelf staan en soorten die je van op afstand kunt bedienen. De opnamekwaliteit verschilt ook sterk tussen verschillende camera’s. Er zijn ook camerasystemen voor buiten uw huis die ook ’s nachts duidelijke beelden kunnen leveren. Een laatste belangrijk punt dat we willen vermelden is dat er ook systemen zijn die perfect integreerbaar zijn met andere alarmsystemen. Op die manier kunt u uw huis met een gerust hart achterlaten.

Beveiliging ramen en deuren

Ramen en deuren zijn belangrijke toegangswegen voor inbrekers, het is dus geen overbodige luxe om deze extra te beveiligen. Bij ramen is het gebruikelijk dat inbrekers een klein gaatje boren bij de raamkruk om deze open te krijgen. Een opbouwslot of een raamdraaikruk met sleutel maakt dit onmogelijk. Inbrekers zullen niet gauw een raam volledig openbreken, de kans dat men zichzelf hierbij blesseert is te groot en het maakt eenvoudigweg te veel lawaai. Toch is dit ook een methode die voorkomt maar deze is dus niet opgelost met een raamdraaikruk of een opbouwslot.