Buitendeuren : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Dankzij een nieuwe buitendeur geef je een nieuwe look aan je voor-en achtergevel. Vraag nu een offerte aan en geniet van de beste prijzen op de markt. Uw aanvraag wordt na validatie door onze diensten verwerkt door maximum 5 bedrijven die u na een verkennend bezoek een duidelijke en scherpe offerte zullen bezorgen. Bent u ook op zoek naar nieuwe ramen ? Dan kan u dit onderaan aanduiden.

Buiten- en binnendeuren kiezen: dat mag niet onderschat worden. Deuren dragen immers bij tot de uitstraling, sfeer maar ook de isolatie van een woning, kantoor of interieur. Er bestaat dan ook een enorm aanbod aan deuren in talloze uitvoeringen en materialen.

dueren

Buitendeuren - enkele aandachtspunten

Uiteraard moet een buitendeur bij de gevel, de ramen en uw smaak passen. U kunt hierbij kiezen voor een deur van bijvoorbeeld hout, pvc, glas of metaal. Maar u houdt ook best rekening met de isolatiewaarde van die deur, ongeacht het materiaal waaruit die bestaat. Nog een aandachtspunt: moet de deur inbraakveilig zijn? Die vraag is soms belangrijker voor de achterdeur (die vaak aan het zicht onttrokken is) dan voor de voordeur.

 

Sluit temperatuurschommelingen buiten

De meeste deuren hebben tegenwoordig een U-waarde van 1,6 W/m²K (zoals gewoon geïsoleerde deuren). Maar er bestaan ook geïsoleerde deuren voor lage energie- en passiefwoningen met een U-waarde die 0,74 W/m²K kan bedragen. Wilt u glas in uw buitendeur? Vraag dan zeker naar superisolerend glas of drievoudig glas.

 

Binnendeuren - enkele weetjes

Naargelang de beschikbare ruimte, de bestemming, de ruimte en uw smaak kunt u kiezen voor draai-, zwaai- en schuifdeuren. Maar ook in de materialen zijn er veel keuzes

Houten binnendeuren zijn nog steeds het populairst bij (ver)bouwers. Geen wonder: er bestaan tal van types houten deuren.

  • Verfdeur: meest verkochte en voordeligste keuze. Af te werken met een laklaag.
  • Gelakte binnendeuren: niet veel duurder dan verfdeuren. Doorgaans met kozijnen geleverd. Meestal wit met krasvaste laag.
  • Binnendeuren met fineer: fineer is een fijne laag hout op de bekledingsplaat van de binnendeuren.
  • Gefolieerde binnendeuren: voordeliger dan fineerdeuren. Voorzien van een soort papierfolie (van 0,1 tot 0,4 mm dik).                           

Metalen binnendeuren kunnen uw interieur een moderne toets geven, maar ze zijn vaak minder geluidsdicht dan houten deuren.

Met glazen binnendeuren trekt u extra daglicht naar binnen, en vergroot u het ruimtegevoel. Dankzij een groot aanbod aan kleuren kunt er ook de sfeer mee helpen bepalen. U kunt ook voor matglas kiezen in het geval u geen directe doorkijk wenst.

 

Zelf plaatsen, of laten doen?


Als u een handige doe-het-zelver bent, kunt u zelf aan de slag met een zelfbouwkit (deur + omlijsting + scharnieren en klink). Let wel: een deur plaatsen is precisiewerk! De kans bestaat ook dat de deurgaten niet allemaal gelijk zijn en afwijken van de standaardmaten. Dan moeten er deuren op maat worden gemaakt. Ook die kunt u zelf plaatsen, opnieuw met het nodige geduld en precisiewerk. Als het budget het toelaat, is een deur laten plaatsen door een vakman een goed idee. Het verloopt snel, proper en elke deur wordt volgens de regels van de kunst en op de millimeter juist geplaatst. Dit is het overwegen waard.

 

Kosten

De kosten van zowel buiten- als binnendeuren hangen van vele factoren af. Voornamelijk het materiaal speelt een grote rol in dit prijsverschil. Hardhouten deuren zullen bijvoorbeeld een stuk prijziger zijn dan gefolieerde deuren.  Ook de staat van de deurpost speelt een rol, wanneer deze in slechte staat verkeert dient deze wellicht vervangen te worden. Wanneer u een deur in een standaard maar kunt kopen bent u vaak een stuk voordeliger uit dan wanneer u een deur op maat dient te laten maken.