jul 22, 2014
Question

De buitenmuren van onze woning bestaan uit een baksteenbuitenmuur, een luchtspouw van 5 cm en een isolerende Ytongsteen van 19 cm met kalkpleister binnen. Heeft het veel zin om de luchtspouw van 5 cm te laten opvullen met isolerend materiaal zoals Isomo-korrels of een ander isolerend materiaal ?? De huidige stilstaande luchtlaag van 5 cm heeft trouwens ook reeds een isolerende werking. Oprechte dank

Réponse   jul 23, 2014

Beste Marecel Debruyckere,

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie zal altijd een positief effect hebben. Spouwmuurisolatie is een van de meest effectieve methoden van isoleren. Het kan al snel een energiebesparing opleveren van 15 à 20%.

Ook wanneer uw binnenmuren al goed geïsoleerd zijn kan het alsnog inetressant zijn en een besparing opleveren. Bovendien zijn de werken niet erg moeilijk en snel uitgevoerd zonder veel overlast. 

U vraagt het beste een diagnose aan bij een isolatie-expert. Deze kan ter plekke uw muren inspecteren en bepalen of spouwmuurisolatie mogelijk en gewenst is. U kunt via het volgende formulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen voor spouwmuurisolatie.