feb 13, 2015
Question

Hoe isoleer ik een steense buitenmuur langs binnen( van buiten geen optie wegens klimop ) ? De muur is schuin en heb ik van binnen recht moeten trekken in drie maal zodat ik vertrek van nul tot veertig cm, dan opnieuw nul en veertig cm enz . Vul alles op met rookwolk of is er een betere ,betaalbare oplossing ? Lengt muur is ca twaalf meter

Réponse   feb 16, 2015

Beste Eric Waalse,

Het isoleren van muren langs de binnenzijde wordt in het algemeen afgeraden. Het is bijna onmogelijk om via deze manier perfect te isoleren en bovendien is de kans op vochtproblemen erg hoog. Enkel wanneer spouwmuurisolatie of buitenmuurisolatie technisch onmogelijk blijken kan het een oplossing zijn. U zou er dus eventueel over kunnen nadenken om de klimop te verwijderen en alsnog te kiezen voor buitenmuur isolatie.

Wanneer u toch wilt opteren voor binnenmuurisolatie raadt ik u aan om een isolatie-expert ter plekke te laten bekijken wat de beste oplossing is. U kunt via het formulier op onze website gratis informatie en offertes aanvragen bij verschillende isolatie-experts bij u in de buurt. Dit is gratis en geheel vrijblijvend.