Isolatie : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Isolatiewerken zijn onmisbaar als u energie wilt besparen. Gas, elektriciteit en stookolie worden alsmaar duurder, en dus ook onze energiefactuur. Door uw huis zo goed mogelijk te isoleren kan u daarop enorm besparen, want warmte ontsnapt uit uw huis via het dak, de muren, de ramen, de deuren en de vloer.

 

isolatiewerken

 

Wie een nieuwe woning bouwt krijgt van architecten en aannemers het nodige advies, maar deze gids biedt extra tips en een mooi overzicht van mogelijkheden op het gebied van isolatiewerken. Helemaal interessant is het voor wie een renovatieproject op de agenda heeft staan. Sommige karweien kan een handige klusser zelf aan, maar bij een foute uitvoering loopt u het risico op meer problemen dan voorheen (meer warmteverlies, vocht- en schimmelproblemen…).


In de gids zullen de volgende punten uitgebreid besproken worden:Als u een professioneel bedrijf inschakelt, zal het werk naar behoren uitgevoerd worden en krijgt u een jarenlange garantie. Dak- en gevelisolatie laat u zeker best over aan vakmensen.

 

Isolatiewerken dak: aan binnenzijde of buitenzijde?

Dit hangt af van het type dak (schuin of plat) en of u een nieuwbouwwoning of bestaande woning heeft. Voor elk probleem stellen wij oplossingen voor.                                                                             

 

Zijn isolatiewerken aan de zolder noodzakelijk?

Zelfs als u uw zolder enkel als opslagruimte gebruikt is vloerisolatie aan te raden. Wil u van uw zolder een aangename leefruimte maken, dan verdienen ook muren, plafond, ramen en deuren isolatie.

 

Wat is het meest geschikte isolatiemateriaal?

Uiteraard maakt u een onderscheid tussen dak-, muur- en vloerisolatie in functie van een nieuwbouwwoning of een renovatiewoning. Soms is het verantwoord om bio-ecologische materialen te kiezen, soms is het aangewezen te kiezen voor anorganische of kunststofmaterialen.

 

Isolatiewerken ramen en deuren?

Langs ramen en deuren verliest u aanzienlijk wat warmte. Daarom is het verstandig in oude woningen enkel glas te vervangen door hoog-rendementsglas en in elke soort woning erop te letten dat alle kieren en gaten gedicht zijn.

 

Is het belangrijk vloeren en (kruip)kelders te isoleren?

Elke niet-geïsoleerde vloer zorgt voor warmteverlies, ook een (kruip)kelder! Er bestaan simpele oplossingen, maar ook de moeilijke zijn te realiseren!

 

Wanneer wordt een muur langs buiten of langs binnen geïsoleerd en met welk materiaal?

Bij voorkeur isoleert u langs de buitenmuur, waarbij u tegelijk uw gevel verfraait. Soms is dat onmogelijk, maar dan zijn er meerdere manieren om langs binnenmuren te isoleren. In functie van de 

gekozen oplossing bestaan er verscheidene materialen waarmee u kan werken.

 

Welk budget moet u voorzien voor isolatiewerken en op welke premies heeft u recht?

Materiaalkeuze en -dikte spelen een rol, evenals de moeilijkheidsgraad van de klus. Via een aantal websites van overheidsinstanties krijgt u inzage in welke premies of fiscale voordelen er bestaan.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Isolatie