Isolatie : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Isolatie zolder: of u veel of weinig gebruik maakt van uw zolder, het is altijd belangrijk voor de totale energiebezuiniging dat deze ruimte op een aangepaste manier geïsoleerd wordt.U leest hier meer over de isolatiemogelijkheden. 

 Isolatie zolder

Isolatie zolder bedoeld als bergingsruimte

Omdat u deze ruimte slechts sporadisch zal benutten is vloerisolatie voldoende, want de temperatuur mag een aantal graden lager zijn dan in andere kamers. Concreet betekent dit dat er minder kubieke meters verwarmd worden.

 

 • Nieuwbouwwoningen:

Hier wordt meestal bovenop de vloerplaat een PUR-laag (polyurethaanschuim) gespoten die vaak met een isolerende chape wordt afgewerkt. Er zullen geen koudebruggen zijn, aangezien het isolatiemateriaal aansluit tot tegen de stenen muur.

 

 • Bestaande woningen:
  Hier kan eventueel dezelfde toepassing gebruikt worden als in een nieuwe woning.
  • Ofwel kan u werken met PUR-platen of minerale wol (glaswol of rotswol) die u aanbrengt in de tussenruimte tussen het plafond van de verdieping eronder en de zoldervloer.
  • Als u rechtstreeks op de dragende constructievloer kan werken, kan u een ‘zwevende dekvloer’uit houtachtige platen (bvb. OSB) of steenachtig materiaal (bvb. anhydriet of zandcement) plaatsen op verend akoestisch isolatiemateriaal (bvb. glaswolplaat).
  • Als de zoldervloer enkel uit een houten raamwerk bestaat, dan moet u beslist ook een  ventilatie- en dampscherm voorzien onder de isolatielaag als u met minerale wol werkt. Let wel op of uw houten vloer stevig genoeg is!
  • Wil u een extra nette afwerking, dan kan u de vloer afwerken door er OSB-platen op te leggen. Deze houtspanen platen zijn erg stevig en gunstig in prijs, en bestaan in meerdere versies naargelang ze bedoeld zijn droge of vochtige omstandigheden.

 

Isolatie zolder bedoeld als leefruimte

Voor de vloerisolatie kiest u uit de voorgaande opties. Hier dient u echter ook muren, plafond, ramen en deuren te isoleren.

 • Muren: U moet nagaan of het om binnen- of buitenmuren gaat, of het spouwmuren zijn.
 • Plafond: Gaat het om een verlaagd plafond, onder welk soort dak zit het plafond…
 • Ramen en deuren: Hier bevinden zich meestal veel koudebruggen (kieren en gaten).

 

Gedetailleerde informatie vindt u onder de specifieke rubrieken.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Isolatie