Isolatie : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

De goede isolatie van een woning is onmisbaar en zorgt voor een flinke besparing op de energiefactuur. De investering is dan ook redelijk snel terugverdiend. Bovendien kan er voor de meeste isolatiewerken een premie worden aangevraagd bij de netbeheerder. U vindt hier een overzicht.

 Isolatiepremie

Isolatiepremie: dak of zoldervloer

Om in aanmerking te komen voor de premie voor de isolatie van het dak of de zoldervloer hoeven de werken niet uitgevoerd te zijn door een aannemer. Ook doe-het-zelvers kunnen deze premie aanvragen.

De premie is beschikbaar voor ofwel de isolatie van het dak ofwel die van de zoldervloer. Er kan alleen een premie worden ontvangen voor het isoleren van een zoldervloer wanneer het gaat om de vloer van een onverwarmde zolder.

 

Het premiebedrag is afhankelijk van de behaalde Rd-waarde en de uitvoerder. In 2014 zijn de premiebedragen als volgt:

 

Rd-waarde

Aannemer

Doe-het-zelf

Rd-waarde ≥ 3,5 m²K/W

€6 / m²

€3 / m²

Rd-waarde ≥ 4 m²K/W

€7 / m²

€3,5 / m²

Rd-waarde ≥ 4,5 m²K/W

€8 / m²

€4 / m²

 

De premie kan bij de netbeheerder worden aangevraagd via een aanvraagformulier. Deze is te downloaden op de website van de respectievelijke netbeheerder.

 

Isolatiepremie: buitenmuur en spouwmuur

Ook voor de isolatie van muren kan men een premie aanvragen bij de netbeheerder. Het gaat hierbij enkel om de na-isolatie van de buitenmuur en de isolatie van de spouwmuur. Voor beide manieren van isolatie geldt dat de werken moeten worden uitgevoerd door een aannemer om in aanmerking te komen voor de premie.

 

  • Voor de na-isolatie van buitenmuren kan men in 2014 een isolatiepremie krijgen van €15,- per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte.
  • Voor de isolatie van de spouwmuur kan men in 2014 een isolatiepremie ontvangen van €6,- per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte.

 

Beide isolatiepremies kunnen worden online aangevraagd op de website van de netbeheerder of via een aanvraagformulier, te vinden op de website.

 

Isolatiepremie: vloer

Er kan een isolatiepremie worden aangevraagd voor twee verschillende soorten vloerisolatie:

  • Vloerisolatie, geplaatst op de volle grond
  • Isolatie van het plafond van een kelder, of een verluchte ruimte onder een verwarmde ruimte

In 2014 kan men een isolatiepremie ontvangen van €6,- per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte.

De premie is online aan te vragen op de website van de netbeheerder, of via een aanvraagformulier. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Isolatie