Isolatie : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

De prijs van muurisolatie hangen af van het type isolatie. Het kan gaan om isolatie langs de buitenzijde of langs de binnenzijde. Daarnaast kan er ook voor spouwmuurisolatie gekozen worden. Voor elk van deze methoden geldt een andere prijs. Een kostenindicatie:

 Muurisolatie prijs

Muurisolatie prijs: spouwmuur

Wanneer een woning een spouw heeft is het isoleren van deze spouwmuur de beste manier van isoleren. Het is zeer effectief, de werken kunnen binnen een dag geklaard zijn, de kosten zijn te overzien en binnen gemiddeld 5 jaar terugverdiend.

 

Men moet rekenen op een gemiddelde prijs van €19 à €25 per vierkante meter.

 

Muurisolatie prijs: buitenzijde

Wanneer er geen spouwmuur aanwezig is, of als deze niet kan worden opgevuld wordt het aangeraden om vanaf de buitenzijde te isoleren. Vaak is hier echter een vergunning voor nodig. In sommige gevallen zal de vergunning niet worden goedgekeurd, wanneer het om een beschermd pand gaat.

 

De kosten van deze isolatiemethode is afhankelijk van het gekozen materiaal. De kosten zijn een stuk hoger dan het isoleren van een spouwmuur. Dit komt voornamelijk doordat de werken langer duren en moeilijker zijn.

 

Er moet gerekend worden op een bedrag van gemiddeld €110 tot €140 per vierkante meter.

 

Muurisolatie prijs: binnenzijde

Het isoleren van de muren via de binnenzijde wordt eigenlijk alleen gedaan wanneer de bovenstaande opties technisch niet mogelijk zijn. Spouwmuurisolatie kent de voorkeur, gevolgd door de isolatie van de buitengevel. Het nadeel is dat de muren geen warmte meer kunnen opslaan, er vaak koudebruggen ontstaan en de kans op condensatie en vochtproblemen wordt vergroot. Bovendien gaat er ruimte in de woning verloren.

 

Toch is dit wel de goedkoopste manier om muren te isoleren. U rekent op een prijs van gemiddeld €15 per vierkante meter.

 

Muurisolatie premies

De kosten van muurisolatie kunnen worden verminderd door gebruik te maken van de premies die worden uitgekeerd door de netbeheerders. Per type muurisolatie geldt een andere premie.

  • Voor de na-isolatie van buitenmuren kan men in 2014 een isolatiepremie krijgen van €15,- per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte.
  • Voor de isolatie van de spouwmuur kan men in 2014 een isolatiepremie ontvangen van €6,- per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte.

 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Isolatie