Dakisolatie

Unilin zal op de Batibouw 2014 een uniek systeem presenteren dat het mogelijk maakt het dak volledig luchtdicht te maken op een eenvoudige en esthetische manier. Het Air-Thight systeem voor SWHPUR dakpanelen maakt het mogelijk om gemakkelijker het nieuwe verplichte E-60 peil te behalen.  

 

Een luchtdicht systeem

Het Air-Thight systeem van Unilin zorgt er dus voor dat de dakpanelen van het SWHUR gamma volledig luchtdicht en esthetisch afgewerkt kunnen worden. Het systeem werkt met een veer-span systeem. Dit zorgt er voor dat de dakpanelen ook aan de binnenkant luchtdicht kunnen hechten zonder luchtdichtheidsfolies te moeten aanbrengen of de naden dicht te kitten. Er wordt tijd gewonnen bij het plaatsen en het risico op constructiefouten is aanzienlijk kleiner. De binnenafwerking is hierdoor tevens een stuk esthetischer.

 

Verlaagd E-peil

Het belangrijkste voordeel van het nieuwe luchtdichte systeem is de isolerende werking. Het Air-Thight syteem draagt bij aan het verlagen van het E-peil van een woning. Dit jaar, 2014, wordt het toegestane E-peil van nieuwbouwwoningen verlaagd van E-70 naar E-60. Via het dak gaat zo’n 30% van de warmte verloren, dus het optimaliseren van de dakisolatie is een goede beslissing.

 

Het nieuwe systeem van Unilin kan worden bekeken op de Batibouw 2014 van 20 februari tot 2 maart, Paleis 4 stand 412.