Muurisolatie hennep

Er worden steeds meer manieren gezocht om zowel ecologisch als economisch te bouwen. Isoleren maakt hier een belangrijk onderdeel van uit en ecologische isolatie wordt dan ook steeds populairder. Kalkhennepblokken bieden hier een goede oplossing voor.  

 

 

 

Hennepbeton

Kalkhennepblokken worden gemaakt van hennepbeton. Hennepbeton bestaat uit een mengsel van de houtvezels van industriële hennep en een natuurlijk bindmiddel, bijvoorbeeld kalk. De productie is zeer milieuvriendelijk. De samenstelling wordt gemaakt zonder te verwarmen, hierdoor is er voor dit proces weinig energie nodig. Daarna worden de blokken in de buitenlucht gedroogd, wat dan ook geen extra energie kost. Het materiaal kan dus met recht milieuvriendelijk en duurzaam worden genoemd.

 

Isoleren met hennepbeton

De duurzame blokken worden voornamelijk gebruikt voor isolatie en bouwprojecten. Ze kunnen onder andere goed gebruikt worden voor isolerende muren, akoestische wanden of thermisch isolerende buitenmuren. De blokken kunnen zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten worden gebruikt.

 

Op het moment is het product nog redelijk onbekend in België. Toch zijn de kalkhennepblokken wel verkrijgbaar, deze komen voornamelijk van Franse producenten.