Gevelisolatie

Recticel Insulation en Willco Products hebben afgelopen Batibouw een nieuw superisolerend en esthetisch gevelsysteem gepresenteerd: GLOW. Het systeem combineert een technisch goede isolatielaag en een sierpleister met vele verschillende opties voor de afwerking. 

Hoge isolatiewaarde

Er is genoeg keuze wanneer het gaat om gevelsystemen. Vaak zijn deze systemen echter nogal technisch. Glow biedt een hoge isolatiewaarde, maar is toch gemakkelijk te plaatsen door de vakman. Glow wordt aangebracht als een gewone sierpleister, er zijn geen speciale technieken of gereedschappen vereist.

 

De bepleistering wordt geplaatst op een PUR isolatieplaat van Recticel Insulation. Het materiaal van de sierpleister is volledig afgestemd op deze isolatielaag en zo kan het systeem een goede isolatiewaarde behalen. Het gevelsysteem kan een isolatiewaarde behalen van λD 0.026 W/mk voor diktes van 50 t/m 120 mm. Met het systeem kan het zelfde resultaat op het gebied van isolatie worden behaald met minder dikke muren dan een klassieke gevel.

 

Afwerking met sierpleister

Naast de hoge isolatiewaarde en een gemakkelijke installatie van het gevelsysteem biedt GLOW tevens een esthetisch sierpleister. Het sierpleister is in verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar. Elke stijl is vertegenwoordigd, van klassiek tot modern. De woning wordt dus niet alleen optimaal geïsoleerd, ook de afwerking is op niveau.