Dakisolatie

Isoleren is van groot belang wanneer u wilt besparen op uw energiefactuur. Wanneer u zonnepanelen op uw woning wilt laten plaatsen dient u te voldoen aan bepaalde isolatievoorwaarden bijvoorbeeld.

 

Wat zijn de isolatievoorwaarden?

De voorwaarden zijn van toepassing wanneer u de zonnepanelen op uw woning plaatst, niet wanneer u ze plaatst op bijvoorbeeld een garage, schuur of tuinhuis. U dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Uw volledige dak en/of zoldervloer dient een warmteweerstand (Rd) te hebben van minstens 3 m2 K/W. In het geval u zowel uw dak als zoldervloer heeft geïsoleerd, deze twee boven elkaar liggen in eenzelfde ruimte en deze niet verwarmd wordt dan mogen de twee Rd-waarden opgeteld worden.

 

Steun netbeheerder ontvangen

U heeft geen recht op de gegarandeerde minimumsteun van uw netbeheerder wanneer u onvoldoende isolatie heeft voorzien.

U dient een aanvraagformulier in te dienen om steun van de netbeheerder te ontvangen. Hierin dient u in eer en geweten aan te geven dat u uw dak en/of zoldervloer heeft geïsoleerd volgens de normen. De VREG of uw netbeheerder kunnen dit altijd bij u komen controleren. In dit geval volstaat een attest van EPB, een bewijs van ontvangst van isolatiepremie of een factuur van isolatiemateriaal.

Kunt u echter geen bewijs voorleggen, dan wordt ervan uit gegaan dat er geen isolatie is geplaatst en zult u geen steun van uw netbeheerder ontvangen.

 

Bron: www.vreg.be