BESCHRIJVING

 

Minister van Energie Freya van den Bossche wil er voor zorgen dat nog meer daken van huurwoningen worden geïsoleerd. Daarom stelt zij een nieuwe premie in voor huiseigenaars die hun woning verhuren voor minder dan 450 euro. In de grote steden en in de Vlaamse rand ligt dit bedrag op 500 euro.

 

Besparen met dakisolatie

Op het moment worden te weinig daken van huurwoningen geïsoleerd, zo zegt van den Bossche. Voor de verhuurder is het vaak niet interessant, omdat de winst op de energiefactuur naar de huurder gaat. Ook huurders ondernemen de klus vaak niet, gewoonweg omdat de woning niet van hen is. Toch kan de energierekening dankzij goede dakisolatie worden verminderd met een derde.

 

Extra voordeel

Woningen die worden verhuurd voor een huurbedrag dat onder de mediaan ligt (450 euro) kunnen dus rekenen op een fikse premieverhoging. De premie ligt op 6 euro per vierkante meter, voor eigenaars die verhuren aan de zogenaamde ‘kwetsbare huurder’ wordt dit verhoogd naar 23 euro. Dit betekend dat de investering nagenoeg volledig wordt gecompenseerd. De premieverhoging gaat nog dit najaar in.