Spouwmuurisolatie

In 2012 zijn bijna 15.000 premies voor muurisolaties uitgekeerd. Hiervan was 80% bestemd voor het isoleren van spouwmuren, zo zegt de Vlaamse minister van Wonen Freya van den Bossche.

 


Spouwmuurisolatie
  

Er werden vorig jaar 11 procent meer spouwmuren geïsoleerd, ondanks dat het fiscale voordeel is weggevallen. Wel bestaat er nog altijd een verhoogde premie van 6 euro per vierkante meter. De terugverdientijd van deze isolering is echter bijzonder snel, zo zegt minister Van den Bossche. Wanneer u een muur van 100 vierkantenmeter isoleert en u op gas stookt, heeft u binnen 4,7 jaar de investering terugverdient. Wanneer u stookolie gebruikt is dit al binnen 3,2 jaar.

Dakisolatie

Ook daken worden nog steeds door veel Vlamingen van isolatie voorzien. In 2012 werden 71.644 premies voor dakisolatie uitbetaald. Minister Van den Bossche laat weten dat er op dakisolatie nog altijd een premie van 6 euro per vierkantenmeter geldt en dat er nog steeds een fiscaal voordeel van 30% geldig is.

 

De feiten:

  • U verliest gemiddeld 20% van uw warmte via de muren
  • U verliest gemiddeld 30% van uw warmte via uw dak
  • Voor muur en dakisolering kunt u gebruik maken van een premie van 6 euro per vierkantenmeter

Door te isoleren zult u een flinke besparing op uw stookkosten realisren. Na 4 gemiddeld 4 jaar hefet u de investering terugverdient en daarna maakt u dus winst. Voor een goede isolatie schakelt u best een profesisonal in.

Bron: hln.be