Isoleren

Dit jaar wordt de isolatienorm strenger, goede isolatie wordt dan ook steeds belangrijker. De isolatienorm lag in 2012 en 2013 op E-70, dit jaar wordt dit verlaagd naar E-60. Op de Batibouw 2014 wordt dan ook veel aandacht besteed aan isolatie. Zo wordt er onder andere een nieuw type isolatiemateriaal gepresenteerd die de ecologische voetafdruk verminderd: Home-Iso. 

Wat is Home-Iso?

Home-Iso is een isolatiemateriaal dat de goede eigenschappen van ecologische isolatiematerialen en klassieke minerale isolatiematerialen combineert. De slechte eigenschappen zijn echter geëlimineerd. Dit nieuwe isolatiemateriaal niet slecht voor de gezondheid, duurzaam en een stabiel product. Home-Iso is gemaakt van polyesterwatten. Polyester wordt doorgaans gebruikt voor de productie van kleding en is het meest geproduceerde synthetische product vandaag de dag. De vezels worden uit polyethyleentereftalaat (PET) gehaald. Het staat bekend om zijn gezonde hygiënische eigenschappen. Home-iso bevat geen toevoegingen of chemische bindmiddelen. Het product is geurloos, vrij van vluchtige stoffen en inadembare deeltjes. Er zijn dan ook geen gezondheidsrisico’s aan het product verbonden, in tegenstelling tot vele minerale en anorganische isolatiematerialen.

 

Toepassing Home-Iso

Het isolatiemateriaal is gemakkelijk te knippen of door te zagen en flexibel. Het is dan ook goed te gebruiken om daken te isoleren, maar ook muren en vloeren kunnen er mee geïsoleerd worden. Het is makkelijk op maat te maken en daardoor geschikt voor renovatieprojecten. Ook nieuwbouw kan profiteren van dit duurzame product. Omdat Home-Iso niet schadelijk is voor de gezondheid hoeft er geen beschermde kleding te worden gedragen bij het plaatsen van het materiaal. Het is erg geschikt voor hoogwaardige thermische isolatie, maar ook op akoestisch niveau isoleert het uitstekend.