Gerecycled isolatiemateriaal

Het Italiaanse bedrijf Isolgomma komt met een nieuw gerecycled materiaal voor vloerisolatie. Het nieuwe materiaal wordt hoofdzakelijk vervaardigd uit de rubberen manchetten uit oude wasmachines.

 

Het materiaal

De vloerisolatie bestaat uit synthetische afdichtingrubbers (EPDM) welke tot kleine korrels zijn vermalen. Bij de productie van het materiaal wordt gebruik gemakt van meer dan 92% gerecycled materiaal. De korrels  worden verwerkt tot rubberplaten van 5 tot 8 millimeter dik. De akoestische isolatielagen kunnen worden bevestigd onder een zwevende dekvloer van zandcement of anhydriet.

Toepassing

De serie Grei Line is speciaal ontwikkeld voor hoogwaardige bouwtoepassingen. Het gerecyclede EPDM-rubber geeft het product zowel een goede mechanische als akoestische kenmerken. Hierdoor is het product zeer geschikt voor contactgeluidisolatie en het kan gebruikt worden op elk type vloer. De rubber mat is stevig en flexibel en past zich hierdoor perfect aan op de ondergrond. Door de zelfklevende, overlappende naad kan de isolatieplaat gemakkelijk worden geplaatst.

Het Grei line isolatiemateriaal zorgt voor een verbetering van de contactgeluidsisolatie van 11 tot 17 decibel.