Bouw

De woonbonus blijft geheel ongewijzigd tot 2015, dit heeft de federale regering besloten. Ook in het nieuwe jaar wordt er dus rechtszekerheid gecreëerd voor personen die willen gaan bouwen. Hierdoor moet de onzekerheid op de bouwmarkt worden verminderd. 

 

 

 

Woonbonus aanpassing

De woonbonus bestaat uit een belastingvoordeel dat men krijgt wanneer men een lening afsluit voor een eigen woning. De VCB (Vlaamse Conferatie Bouw) vreesde dat de regering de woonbonus in twee fasen zou wijzigen vanaf 2014. Tijdens de eerste fase zou het huidige systeem van belastingaftrek worden omgevormd tot een een systeem van belastingvermindering. Deze vermidering zou 45% bedragen. Hierna zou het systeem nog verder kunnen worden aangepast in de tweede fase.

 

Woningbouwers aan de slag

De federale overheid heeft nu dus echter besloten de woonbonus onaangetast te laten tot 2015. Dit is goed nieuws voor aanstaande woningbouwers. In 2014 kunnen zij nog ten volle genieten van de voordelen die de woonbonus biedt. De VCB raadt dan ook aan om niet langer te wachten met bouwplannen, tot 2015 kan men nog profiteren. 

Dit betekent ook goed nieuws voor de gehele bouwsector, bedrijven gespecialiseerd in isolatie, dakbedekking, ramen, deuren, zonneboilers etc.