XPS isolatie

Een nieuwe generatie XPS isolatieoplossingen komt op de markt. XPS isolatie wordt gemaakt van polystyreen hardschuim en staat bekend om zijn goede isolerend vermogen. Dow Buildings Solutions ontwikkelde een nieuwe generatie: Xenergy. 

 

 

Wat is Xenergy?

Xenergy is zo gezegd een vorm van XPS isolatie en het bestaat dan ook uit polystyreen hardschuim. Xenergy wordt geproduceerd middels een nieuwe productiemethode. Bij deze productiemethode wordt gebruik gemaakt van CO2 en worden reflecterende deeltjes aan het hardschuim toegevoegd. Deze deeltjes zorgen er voor dat een groter deel van de wegvloeiende energie terug worden gestraald. Het isolerend vermogen van de platen wordt door deze nieuwe productiemethode tot 20% verhoogd.

 

Toepassingen Xenergy

De nieuwe XPS isolatieontwikkeling kan worden toegepast in verschillende situaties.

  • Kelderisolatie: XPS biedt langdurige bescherming tegen warmteverlies en condensvorming. Er zijn geen extra beschermingslagen voor de vochtbestendige en drukvaste Xenergy isolatieplaat nodig.
  • Vloerisolatie: Xenergy hardschuimplaten beschikken over een hoge drukvastheid door de homogene en gesloten celstructuur. Hierdoor zijn ze geschikt voor het gebruik onder de beton- of dekvloer.
  • Dakisolatie:Xenergy isolatieplaten worden in het geval van dakisolatie voor een omgekeerd daksysteem gebruikt. Hierbij worden de isolatieplaten over de dakbedekking geplaatst. Hierdoor wordt tevens de dakbedekking beschermd.

 

Xenergy is dus gemakkelijk te gebruiken voor verschillende isolatietoepassingen en zal zorgen voor een vermindering van het warmteverlies met 20%! Wanneer gaat u het toepassen?