Ongediertebestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Ongediertebestrijding

In uw privéwoning kan u door goede hygiëne soms al bepaalde soorten ongedierte vermijden en sommige problemen kunt u zelf aanpakken. Voor bedrijven, en zeker die uit de voedingsindustrie, is het eerder aan te raden preventief te werken en de ongediertebestrijding over te laten aan experts.

ongediertebestrijding 

Wanneer overgaan tot ongediertebestrijding?

Soms doen er zich ‘acute’ ongedierteplagen voor zoals miereninvasies, wespennesten of molshopen waarop u niet kan anticiperen. Dan is het kwestie het probleem zo snel en exact mogelijk te lokaliseren en de juiste vorm van bestrijding zelf toe te passen of een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse te laten komen.

 

Met een knaagdierenplaag kan iedereen, privé of als bedrijf, te maken krijgen, net als met houtworm-aantasting als er houten vloeren, wanden, plafonds of meubelen aanwezig zijn. Dan zijn preventieve controles beslist nuttig. Als de boosdoeners toch bestreden moeten worden bestaan er verschillende oplossingen die we hieronder toelichten.

 

Waarom starten met ongediertebestrijding?

Niemand wil zijn huis of bedrijf letterlijk zien wegrotten door de schade die houtwormen kunnen aanrichten. Adequate actie is noodzakelijk! Knaagdieren en sommige insecten kunnen een heuse bedreiging voor de gezondheid en de voedselveiligheid betekenen. Het zijn ziekte-overdragers via hun uitwerpselen of omdat ze zich nestelen in opslagruimten voor etenswaren, veevoeder, verpakkingsmaterialen, bedden enzovoort.

 

  1. Als particulier kunt u misschien zelf met insecticiden aan de slag of een gespecialiseerde firma de klus laten klaren

  2. Alle bedrijven uit de voedingsindustrie zijn volgens de HACCP-wetgeving verplicht een autocontrolesysteem op te stellen ter bevordering van de voedselveiligheid. Daartoe moeten zij een ongediertebestrijdingsplan kunnen voorleggen met preventieve en curatieve acties, plattegronden, vermelding van de soorten ongedierte die bestreden worden en de gebruikte middelen, periodieke controlenotities enzovoort.

 

Soorten ongediertebestrijding

Het ene ongedierte is het andere niet. Voor verschillende ongedierte gelden dus ook andere bestrijdingsmogelijkheden. Een overzicht:

  • Knaagdieren

Om diverse soorten ratten en muizen te bestrijden is een inspectie en een weringsplan opstellen een eerste stap. Toegangen dienen zo goed mogelijk geblokkeerd te worden. Er bestaan detectie-lokaasdozen en akoestische weringssystemen. Het meest gekende bestrijdingsmiddel is gif dat in beveiligde lokaasdozen wordt gelegd.

  • Mollen

Deze plaagdieren worden bestreden met klemmen, solar mollen-verjagers of verdelgingsmiddel.

  • Insecten

Ook voor mieren, kakkerlakken en diverse kruipende insecten geldt dezelfde inspectieprocedure en toegangs- en ontwikkelingshaardenblokkering, waarna een aangepast insecticide wordt gebruikt voor de verdelging. Bij bed-wantsen gebruikt men bijvoorbeeld een langwerkende insecticide, bij kakkerlakken werkt men ook met lokaas-geldruppels en lijmvallen.

Wespen kunt u detecteren met beveiligde lokaasdozen. Er bestaan vallen met lokvloeistof die u buiten ophangt. Om een wespen- of bijennest te verdelgen/ verwijderen schakelt u best een gespecialiseerd bedrijf in.

  • Houtwormen en houtkevers/boktorren

Als u kleine (2 mm) of grote (tot 9 mm) gaatjes en houtmeel in houtwerk ontdekt, dan zit u met een probleem van houtworm in het eerste geval en houtkevers in het tweede.

Hier is het zaak de hele levenscyclus uit te schakelen en van in de beginfase de larven te lijf te gaan (die later eitjes worden) door een product in te spuiten dat erg lang werkzaam is en diep in het hout dringt.

  • Vogels

De meest hinderende vogels zijn duiven. Daarvoor kan u duivennetten op maat bestellen, duivenpinnen plaatsen, afschrikballonnen of een duurder afweersysteem met geluid.

 

Kosten

Een eenvoudige eenmalige interventie als u een specialist laat komen kost u al minstens €50 plus de kostprijs van de gebruikte producten.

  • Lokaasdozen en gesofisticeerde detectie-apparaten zijn er in diverse uitvoeringen en prijzen.
  • Voor houtwormbestrijding wordt er een prijs per m2 gemaakt en betaalt u extra voor het te injecteren product.
  • Duivennetten maakt men op maat, pinnen koopt u vanaf zo’n €4 per stuk.

 

Bedrijven kunnen een jaarcontract aangaan met een gespecialiseerd bedrijf. Een dergelijke firma werkt bijna altijd met een ongediertebestrijdingsplan (zie hierboven). De prijs zal dan ook ‘op maat’ gemaakt zijn


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ongediertebestrijding