Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van een woning. Niet alleen zorgen ze voor een natuurlijke lichtinval, ze zorgen eveneens voor een bepaalde uitstraling van de woning. Deze uitstraling wordt voornamelijk bepaald door het gekozen materiaal voor het schrijnwerk. Ook de beglazing speelt een belangrijke rol. Voor een goede thermische isolatie is minstens dubbel glas vereist. Maar er kan ook andere soorten beglazing gekozen worden. Ook de geluidsisolatie is hiermee verbonden.

 

Keuzes genoeg wanneer u ramen gaat aanschaffen voor uw woning dus. Met deze informatiegids helpen we u bij het maken van deze keuzes. U leest onder meer over:

 

Verschillende soorten materialen

Het schrijnwerk van een raam kan van verschillende soorten materialen worden gemaakt. De meest gekozen materialen zijn PVC, aluminium en hout. Elk materiaal heeft zo zijn kenmerken en voordelen. In de gids leest u wat deze zijn.

 

Soorten ramen

Er kan gekozen worden uit verschillende soorten modellen en stijlen. Dit bepaald voornamelijk de uitstraling van uw woning. Er kan gekozen worden voor prefab ramen, maar men kan ook kiezen voor ramen op maat. Wat hier de voordelen van zijn leest u in deze gids.

 

Type beglazing

Het type beglazing is van invloed op zowel de thermische als de geluidsisolatie. Tegenwoordig wordt er ten minste gekozen voor dubbele beglazing, maar men kan ook kiezen voor HR+, HR++ of zelfs driedubbele beglazing. Wat hier de voor- en nadelen van zijn kunt u in deze informatiegids lezen.

 

Kosten ramen

 

Prefab ramen zijn natuurlijk goedkoper dan op maat gemaakte ramen. Maar wat zijn de kosten per materiaal en wat zijn de kosten van de plaatsing? Wij zetten het voor u op een rij.