Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Ieder huis is anders. Waar nieuwe woningen vooral zijn voorzien van standaardramen, lopen de afmetingen van ruiten in oudere huizen sterk uiteen. Het kan daarom nodig zijn om uw ramen op maat te bestellen. In vergelijking met kant-en-klaar afgeleverde ramen, levert een maatwerk raam interessante voordelen op.

Ramen op maat

Voordelen van ramen op maat

Een standaard raam is eenvoudig te verkrijgen voor een veelal voordelige prijs. Toch loont het om verder te kijken naar een op maat gemaakt raam. Dit levert de volgende voordelen op:

  • Keuzevrijheid: een raam op maat wordt volledig naar uw wensen gemaakt. U heeft veel keuzemogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan het soort raam. U bepaalt of het een draaikiepraam, een stolpraam of een kantelraam wordt. Wilt u eenvoudig dubbel glas of liever HR-glas? Wat wordt het materiaal van het kozijn? Geeft u de voorkeur aan hout, metaal of kunststof? Aan u de vrijheid om het raam geheel naar eigen wensen samen te stellen.
  • Speciale wensen: aan speciale wensen kan altijd worden voldaan. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een glas-in-loodruit, waarbij het raam zijn originele staat behoudt. Met een op maat gemaakt raam bent u degene die bepaalt wat het eindresultaat zal zijn.
  • Perfecte afmetingen: Ieder huis is anders en vooral ruiten in oude huizen hebben meestal geen standaardafmeting. Bovendien kan het bij oude woningen zijn dat een raam is verzakt of vervormd. Ramen op maat worden door een vakman opgemeten en passen daarom altijd.

Zelf plaatsen of laten plaatsen door een vakman?

Standaard ramen monteert u meestal zelf. Ook bij op maat gemaakte ramen heeft u de mogelijkheid om de montage voor eigen rekening te nemen. Het voordeel hiervan is dat u minder kosten maakt. Houd er wel rekening mee dat er bij het plaatsen van het raam iets mis kan gaan, dat is voor eigen risico.

U kunt er ook voor kiezen het raam door een vakman te laten plaatsen. Dit wordt dan op een professionele manier gedaan. Bij veel bedrijven ontvangt u bovendien een jarenlange garantie op zowel het maken van het raam als de plaatsing ervan. Zo weet u dat u een goede investering doet, waar u nog lang plezier van zult hebben.

Levertijd

Een standaard raam kan natuurlijk snel worden geleverd. Dit betekent niet dat de levering van een raam op maat lang hoeft te duren. Een raam kan al na één week worden bezorgd. De levertijd is natuurlijk wel afhankelijk van uw wensen. Mocht u een glas-in-loodraam willen renoveren, dan kost dit meer tijd dan de vervaardiging van een eenvoudig draairaam.

Wat kost het?

Ramen op maat zijn prijziger dan standaard ramen. Het is echter lastig om een precieze inschatting van de kosten te maken. Deze zijn afhankelijk van uw wensen en het formaat van het raam. Aan een klein kiepraam voor het toilet hangt een ander prijskaartje dan aan een groot stolpraam. De prijzen kunnen bovendien behoorlijk verschillen per aanbieder. Het loont dan ook om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ramen