Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Woont u aan een drukke weg? Worden er ’s zomers luidruchtige feestjes gegeven in de buurt? Of heeft u last van de grasmaaier van de buurman? Dan zijn geluidsdichte ramen een uitkomst.

Geluidsisolatie ramen

Geluidsisolatie ramen: wat houdt het in?

Voor een goede geluidsdichtheid kunt u verschillende maatregelen treffen. Denk aan de volgende mogelijkheden:

  • Dubbel glas;
  • Voorzetramen;
  • Geluidsisolerende kozijnen;
  • Ventilatieroosters.

Wat voor u de beste oplossing is, hangt af van de huidige staat van uw ramen. Een simpele aanpassing kan in sommige gevallen een groot verschil maken, maar soms is het nodig om de ramen volledig te renoveren.

Aanpassingen aan de ruit

Enkel glas is niet voor niets ouderwets. Het laat niet alleen geluid door, maar het beschermt ook onvoldoende tegen kou en vocht. Een eerste stap naar geluidsisolatie van ramen is dan ook het plaatsen van dubbel glas.

Is uw huis al voorzien van dubbel glas? Dan kunt u uw ruiten op een aantal manieren verbeteren. Het is bijvoorbeeld een optie om de spouw, de tussenruimte tussen het dubbele glas, te verbreden. Hier kleeft echter een nadeel aan: de warmte-isolatie vermindert hierdoor. Wilt u geluidsisolerende ramen die een gunstig effect hebben op uw energierekening? Dan kunt u uw huis extra geluidswerend maken door een voorzetruit te laten plaatsen. Deze is gemaakt van speciaal geluidsdicht glas.

Aanpassingen aan de kozijnen

Kozijnen en schrijnwerk hebben een grote invloed op de geluidsisolatie, ramen met goede kozijnen laten minder lawaai door. Het vernieuwen van uw kozijnen kan dan ook de oplossing zijn tegen overlast. Er bestaan speciale geluidsisolerende kozijnen. Deze zijn vaak van kunststof en daardoor zeer betaalbaar. Zorg er wel voor dat ze door een vakman worden geplaatst. Met gedegen kozijnen bent u een eind op weg, maar een vakkundige montage is essentieel om een goede geluidsdichtheid te kunnen garanderen.

Het is mogelijk dat uw kozijnen in prima staat zijn, maar er naden en kieren langs het raam zijn ontstaan. Het dichten van deze kieren kan geluidsoverlast flink verminderen.

Ventilatieroosters kunnen ook uitkomst bieden bij geluidsoverlast. Het voordeel is dat u de vensters niet open hoeft te zetten om uw woning te doorluchten. Zo heeft u minder last van buitengeluiden.

Wat zijn de voordelen?

Het verbeteren van de geluidsisolatie van ramen heeft verschillende interessante voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Minder stress: geluidsdichte vensters voorkomen overlast en nemen daarmee een belangrijke veroorzaker van stress weg.
  • De warmte-isolatie van uw woning wordt bij de meeste maatregelen verbeterd.
  • De waarde van uw woning wordt verhoogd: makelaars letten altijd op zaken als enkel of dubbel glas en kozijnen. Goed geïsoleerde vensters leiden dan ook tot een waardestijging van uw woning. Zo verdient u uw investering weer terug.

 

Kortom, de mogelijkheden om uw vensters geluidswerend te maken zijn talrijk. Ontdek wat voor u de beste oplossing is. Een specialist op het gebied van ramen kan u dit vertellen. Deze vakman kan u bovendien een goed beeld geven van de kosten. Deze zijn zeer afhankelijk van de maatregelen die u wilt treffen.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ramen