Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Nieuwe ramen verbeteren de inbraakveiligheid van uw woning, verhogen het comfort en brengen een kostenbesparing met zich mee. Ook zorgen nieuwe ramen voor een mooie uitstraling van de woning en verhogen ze de waarde van de woning in het algemeen.

Nieuwe ramen

De inbraakveiligheid

Als u let op het hang- en sluitwerk van uw nieuwe ramen, kunt u uw woning beter tegen inbraak beveiligen. Er worden keurmerken afgegeven voor geschikt hang- en sluitwerk. Hier kunt u op letten bij de aanschaf van een raam.

Het gemak van nieuwe ramen

Nieuwe ramen verhogen het wooncomfort. De kans dat vocht of tocht het huis binnendringt wordt verkleind en dat zorgt voor minder overlast. Verder kunt u kiezen voor een ander soort raam met meer gebruiksgemak. U kunt bijvoorbeeld overwegen om uw eenvoudige draairaam te vervangen door een draaikiepraam. Dan heeft u de extra mogelijkheid om het raam naar binnen toe openen met een opening aan de bovenzijde van het raam. Hierbij behoudt u de mogelijkheid om het raam als draairaam te gebruiken. Bovendien kunnen nieuwe ramen zorgen voor een betere geluidsisolatie.

De kosten versus de kostenbesparing

Voor u een nieuw raam aanschaft, is het verstandig om de kosten en de baten op een rij te zetten. Voor het vervangen van ramen maakt u de volgende kosten:

  • De ruit: de prijs van een ruit is afhankelijk van uw wensen. U kunt kiezen voor dubbel glas en hoogrendementsglas. Hoe beter het glas isoleert, hoe kostbaarder de ruit.
  • De kozijnen: dit is het duurste onderdeel van nieuwe ramen. De prijs is afhankelijk van het soort raam en het materiaal van de kozijnen. U kunt kiezen uit kozijnen van hout, kunststof en metaal.
  • De plaatsingskosten: deze kosten zijn optioneel. U kunt een raam door een vakman laten plaatsen, maar u kunt het werk ook zelf doen. Het laten plaatsen van nieuwe ruiten is niet goedkoop, maar zorgt voor een gegarandeerd resultaat. Vraag altijd bij verschillende bedrijven om een offerte, dat levert al snel een flinke besparing op.

 

Tegenover deze kostenposten staat een kostenbesparing. U kunt flink op structurele kosten besparen. Denk hierbij aan:

  • Stookkosten: na het plaatsen van nieuwe ramen zult u snel merken dat de energierekening omlaag gaat. De vervanging van ruiten kan hierop een flink verschil maken, zeker wanneer u van enkel glas naar hoogrendementsglas gaat. Veel huizen verliezen de meeste energie via de ramen. Wie een woning energiezuiniger wil maken, doet er daardoor goed aan om bij de ramen te beginnen.
  • Verzekeringskosten: wanneer u het hang- en sluitwerk van uw ramen vervangt en uw huis daarmee beter beveiligt tegen inbraak, kunt u in aanmerking komen voor een korting op uw woningverzekering.
  • Subsidie: dit is geen structurele korting, maar desalniettemin interessant voor wie nieuwe ramen overweegt. Voor nieuwe ramen kunt u een interessante subsidie ontvangen van de overheid, mits u de energiezuinigheid verbetert. Informeer naar de huidige subsidieregelingen bij uw overheid.

Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ramen