Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

De meeste woningen zijn gedeeltelijk of geheel voorzien van ramen met dubbel glas. Tegenwoordig wordt vaak hoogrendementsglas geplaatst. Dit is energiezuiniger dan dubbele beglazing. Heeft u nog enkel glas in huis? Dan is het verstandig om dubbel glas of HR-glas te overwegen. Dit levert talloze voordelen op.

Ramen dubbel glas

Voordelen van ramen dubbel glas

Enkel glas is al decennia niet meer de norm. Enkel glas wordt alleen nog aangetroffen in oude huizen; in nieuwbouwwoningen wordt altijd dubbel glas of HR-glas geplaatst. In oude huizen zijn ruiten van enkel glas inmiddels grotendeels vervangen door ruiten met dubbel glas. Dit is een logische tendens, want dubbele beglazing levert de volgende voordelen op:

  • Een betere warmte-isolatie: dubbel glas isoleert beter, waardoor minder kou de woning in trekt. De warmte die verloren gaat in huizen met enkele beglazing is aanzienlijk. Dubbel glas maakt daardoor een groot verschil. U zult merken dat het klimaat in huis een stuk aangenamer wordt en dat uw energierekening flink omlaag gaat.
  • Minder vochtproblemen: enkel glas houdt vocht slecht tegen, vaak ontstaat condens aan de binnenzijde van de ruit. In de winter ontstaan ijsbloemen op het glas. Bij ramen van dubbel glas zult u deze problemen niet langer ervaren.
  • Een betere geluidsisolatie: geluiden van verkeer en buren worden beter geweerd bij dubbele beglazing.
  • Een betere temperatuurregulering: niet alleen in de winter is dubbel glas een uitkomst, ook in de zomer heeft u er profijt van. U zult merken dat de temperaturen in huis stabieler zijn. Op warme dagen wordt het in huis minder warm en ’s avonds koelt het minder af.
  • Een verhoogde waarde van uw woning: wie op een makelaarssite kijkt, ziet bij de woningomschrijvingen vaak staan of een huis is voorzien van ramen met dubbel of enkel glas. Het plaatsen van dubbel glas heeft dan ook een directe invloed op de waarde van uw woning.

Kosten van dubbel glas

Het plaatsen van ramen met dubbel glas is niet goedkoop. Eenvoudige dubbele beglazing kost ongeveer 65 euro per vierkante meter. Tegenwoordig kunt u echter ook kiezen voor hoogrendementsglas. Deze thermische beglazing zorgt voor een betere isolatie en is onderverdeeld in HR, HR+, HR++ en HR+++. Hoe meer plussen, hoe hoger het rendement. Hoewel hoogrendementsglas prijziger is dan dubbel glas, zijn de prijsverschillen niet aanzienlijk. Het kan dan ook interessant zijn om in plaats van dubbel glas hoogrendementsglas te laten plaatsen. Het prijsverschil verdient zich in een paar jaar terug, omdat u flink op stookkosten bespaart.

Naast de kosten voor de ruit, betaalt u kosten voor het plaatsen ervan. De prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen en liggen tussen de veertig en zeventig euro per vierkante meter. U kunt kosten besparen door een glaszetter uit de buurt in te schakelen, dat scheelt flink op de voorrijkosten. Het loont om de tarieven van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de kosten, maar ook op een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Subsidies voor dubbele beglazing

Overheden willen milieuvriendelijke maatregelen vaak ondersteunen. Dit geldt ook voor dubbele beglazing. Vaak zijn er subsidies die de investering in ramen van dubbel glas een stuk aantrekkelijker maken. Informeer daarom vooraf welke subsidies voor u van toepassing zijn.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ramen