Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Wie een nieuwe ramenlaat plaatsen staat voor de keuze: de montage over laten aan een vakman of de ramen zelf zetten. De kosten en de kwaliteit zijn de belangrijkste overwegingen bij het maken van deze keuze.

Ramen plaatsen

Zelf ramen plaatsen

Wie zelf een raam plaatst, spaart kosten uit voor de montage. Een glaszetter vraagt tussen veertig en zeventig euro per vierkante meter. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen bij de vervanging van een groot venster of van meerdere ramen.

Een zelfgeplaatst venster hoeft qua kwaliteit niet onder te doen voor een professioneel gemonteerd raam. Het is niet nodig om een zeer ervaren klusser te zijn, iedereen kan leren om een raam te plaatsen.

 

Een raam laten plaatsen door een vakman

Voor ramen plaatsen draait een professionele glaszetter zijn hand niet om. Er zijn natuurlijk kosten aan verbonden, maar daar staat een jarenlange garantie op de plaatsing van het raam tegenover. Bovendien scheelt het u veel tijd en is het een gemakkelijke oplossing. U hoeft alleen een raam uit te zoeken naar uw wensen, deze te betalen en de rest wordt voor u geregeld.

Houdt u er wel rekening mee dat verschillende bedrijven verschillende prijzen hanteren. Het loont altijd om bij diverse glaszetters een offerte aan te vragen. De prijzen kunnen flink uiteenlopen, dus dit levert u al snel een behoorlijke besparing op. Als u een vakman uit de nabije omgeving inschakelt bespaart u ook geld. U betaalt dan minder voorrijkosten.

 

Kennis opdoen over ramen plaatsen

Ramen worden doorgaans in zijn geheel vervangen, dat wil zeggen dat zowel de ruit als het kozijn tegelijkertijd worden vernieuwd. U plaatst dus een volledig raam. Enige kennis is vereist om dit op de juiste manier aan te pakken. Het is uitermate belangrijk om een raam op de correcte manier te plaatsen, een foutje kan leiden tot beschadigingen aan het raam of een slecht isolerend raam. Op de volgende manieren kunt u leren hoe u het beste zelf een raam kunt plaatsen:

  • Vraag het aan de verkoper: de verkoper van het raam levert u instructies voor het plaatsen van het raam. Hierin staat stap voor stap omschreven wat u moet doen. Zorg dat u deze instructies nauwkeurig opvolgt en neem bij twijfel contact op met de verkoper. Het is beter om navraag te doen dan om een fout te maken.
  • Bekijk filmpjes: op YouTube staan verschillende filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe een raam dient te worden geplaatst. Het is verstandig deze filmpjes van te voren te bekijken. Wie heeft gezien hoe een venter moet worden geplaatst, kan deze informatie beter toepassen.
  • Volg een workshop: er worden workshops gegeven waarin u leert hoe u een ruit moet plaatsen. Dit is vooral handig als u weinig kluservaring heeft of als u zichzelf niet handig genoeg vindt. De workshop geeft u de zekerheid dat u in staat bent om ramen te plaatsen. Een workshop kost natuurlijk tijd en geld, maar de kosten zijn een stuk lager dan de kosten van een glaszetter.

Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ramen