Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Ramen prijzen: wie nieuwe ramen aanschaft, doet een flinke investering. De hoogte van deze investering wordt beïnvloedt door het soort raam, de materiaalkeuze en de manier waarop het raam wordt geplaatst. Als u wilt weten wat u voor een raam moet betalen, dient u rekening te houden met deze factoren.

Prijzen ramen

Ramen prijzen: het soort raam

De prijs van een raam is in eerste instantie afhankelijk van het soort raam dat men kiest. Zo zijn vaste ramen voordeliger dan ramen die open kunnen. Ook de methode van openen speelt een rol. Een simpel draairaam is minder duur dan een draaikiepraam bijvoorbeeld.

Het komt er dus op neer dat de raamprijs sterk afhankelijk is van het soort raam dat u aanschaft. Wat hierin uw keuze is, is een persoonlijke afweging.

Nieuwe ramen: prijzen van materiaal

Verschillende materialen zijn geschikt voor de kozijnen van ramen. De prijzen zijn sterk afhankelijk van het gekozen materiaal. U heeft de volgende keuzemogelijkheden:

  • Hout: hout is het meest gebruikte materiaal voor kozijnen. In de aanschaf is hout niet het duurste en niet het voordeligste materiaal, het zit in het midden. Houd er bij de keuze voor dit materiaal rekening mee, dat hout duur is in het onderhoud. Op de lange termijn betaalt u verreweg het meeste aan houten kozijnen. Iedere vijf jaar moeten deze worden geschilderd. Dit is niet alleen prijzig, het kost bovendien veel tijd.
  • PVC: Kunststof kozijnen staan bekend om hun lage prijzen. Het materiaal is niet alleen voordelig tijdens de aanschaf, maar ook in het onderhoud. PVC hoeft enkel regelmatig te worden gereinigd.
  • Aluminium: Aluminium ramen zijn qua prijzen voor de aanschaf het duurst. De meeste mensen die voor dit materiaal kiezen, zien voordeel in de lichtheid en kracht van dit materiaal. Aluminium kan veel dragen en is dan ook zeer geschikt als toepassing in grote raampartijen en serres. Omdat dit materiaal weinig onderhoud vraagt, zijn de onderhoudskosten zeer laag.

 

Enkele richtprijzen:

Materiaal

Minimum

Maximum

Recht raam HOUT

€200

€1000

Recht raam PVC

€350

€800

Recht raam ALUMINIUM

€100

€700

 

De plaatsing van een raam

De aanschaf van een raam vormt slechts een deel van de kosten. De plaatsing vergt ook een behoorlijke investering. De meeste glaszetters vragen tussen de €40 en €70e voor het zetten van een raam. Prijzen voor de montage kunnen dan ook flink oplopen.

Wie geen extra kosten wil maken voor het plaatsen van een nieuw raam, kan de montage voor eigen rekening nemen. Ook als u hiermee geen ervaring heeft, kan het de moeite waard zijn om dit te proberen.

Kortom, de raamprijs wordt door drie factoren bepaald: het soort raam, het materiaal en de montage. Als u hiermee rekening houdt, wordt het gemakkelijker om een raam aan te schaffen dat aansluit bij uw wensen en uw budget.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ramen