Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Ramen gaan niet onbeperkt mee, van tijd tot tijd moeten ze worden vervangen of gerenoveerd. Een raamrenovatie levert interessante voordelen op. Deze worden hieronder besproken.

Renovatie ramen

De voordelen

Het is belangrijk om ramen tijdig te vervangen. U zult veel profijt hebben van een renovatie, ramenworden continu verbeterd en u kunt kiezen voor de nieuwste producten. De belangrijkste voordelen van een raamrenovatie zijn:

  • Een verbeterde isolatie: een raam van hogere kwaliteit isoleert beter. U zult merken dat het klimaat in huis aangenamer wordt en dat u minder last heeft van geluid van de straat. Bovendien gaat uw energierekening omlaag. Het is dan ook een investering die zich (deels) terugverdient.
  • Het raam van uw keuze: wanneer u ramen renoveert, kunt u nieuwe ramen aanschaffen die volledig aan uw wensen voldoen. Neem de tijd om een mooi en geschikt raam uit te zoeken en verdiep u in alle mogelijkheden.

De mogelijkheden

Bij de renovatie van ramen vervangt u zowel de ruit als de kozijnen. U kunt een geheel ander raam uitzoeken, hiervoor zijn talloze mogelijkheden wat betreft:

  • Het glas: dubbel glas is allang niet meer de energiezuinigste optie. Hoogrendementsglas isoleert beter, maar is ook iets duurder. HR-glas is onderverdeeld in HR-glas, HR+-glas, HR++glas en HR+++glas. Informeer eens naar de verschillen in prijs en isolatie. U kunt laten berekenen hoe lang het duurt voordat u uw investering terugverdient.
  • Het kozijn: u kunt kiezen uit kozijnen van hout, metaal of kunststof. Deze materialen verschillen in prijs en duurzaamheid. Een leverancier kan u uitgebreid informeren over deze verschillen.
  • Het soort raam: er zijn talloze soorten ramen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan draaikiepramen, stolpramen en tuimelramen. Het kan interessant zijn om uw raam te vervangen door een ander type raam.

Kosten renovatie ramen

Aan de renovatie van ramen hangt uiteraard een prijskaartje. Het is echter een goede investering, omdat het leidt tot een kostenbesparing. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Zeker voor energiezuinige ramen worden vaak subsidies verleend. Zo wordt een raamrenovatie een stuk betaalbaarder.

 

Als u uw ramen gaat vervangen, betaalt u voor de ruit, het kozijn en de plaatsing van het raam. Voor een ruit van dubbel glas betaalt u ongeveer €65 per vierkante meter. Wilt u het meest energiezuinige glas, HR+++, dan betaalt u €120 per vierkante meter. De prijzen van de andere categorieën voor hoogrendementsglas liggen hier tussenin.

Kozijnen vormen het duurste onderdeel van het raam. Het is lastig om een goede indicatie van de prijs te geven, want deze is afhankelijk van het materiaal en het soort raam. De kozijnen van vaste ramen zijn goedkoper dan die van valkiepramen. Wat betreft het materiaal is kunststof het voordeligst, gevolgd door hout en metaal.

 

Wanneer u een raam door een vakman laat zetten, doet u een flinke uitgave voor de plaatsing. De meeste glaszetters vragen tussen de veertig en zeventig euro per vierkante meter. Dit zijn de enige kosten waarop een flinke besparing mogelijk is. Wanneer u zelf de renovatie van ramen voor uw rekening neemt, vallen deze kosten volledig weg.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ramen