Ramen : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Wie nieuwe ramen aanschaft, dient een investering te doen. Hoewel een raam niet voordelig is, is het wel een goede investering. U verbetert de uitstraling van uw woning en het is gunstig voor uw energierekening en de waarde van uw woning. Omdat vernieuwde ramen zorgen voor een energiebesparing, wordt er een renovatiepremie voor ramen door de Vlaamse overheid uitgekeerd. Deze subsidie maakt de investering een stuk aantrekkelijker.

Renovatiepremie ramen

Wie zijn ruiten en kozijnen vernieuwt, kan in aanmerking komen voor een renovatiepremie voor ramen. De Vlaamse overheid verstrekt een renovatiepremie en soms kan men bij de gemeente ook een subsidie aanvragen. Subsidieregelingen kunnen van tijd tot tijd worden aangepast en soms verschillen ze per gemeente, daarom loont het om te informeren welke premies voor u van toepassing zijn.

Hoe energiezuiniger de ramen waarmee u uw oude ramen vervangt, hoe meer premie u kunt ontvangen. Zo ligt de subsidie voor HR+++ glas veelal hoger dan de subsidie voor HR+ glas. Dit kan uw keuze voor thermische beglazing beïnvloeden, het kan immers zijn dat een energiezuiniger alternatief dankzij een renovatiepremie voor ramen binnen uw budget blijkt te liggen. Dit levert u vervolgens extra voordelen op voor wat betreft uw energierekening.

 

Hoe weet u of u in aanmerking komt voor een premie voor ramen?

Het bestaan van renovatiepremies kan voor u interessant zijn. Maar hoe weet u of dit voor u daadwerkelijk relevant is? Om snel te kunnen berekenen voor welke subsidie u in aanmerking komt, kunt u kijken op de website van Energiesparen . Hier kunt u snel en gemakkelijk bekijken voor welke premie u in aanmerking komt en welke besparing dit oplevert.

 

Het voordeel van nieuwe ramen

Het kopen en plaatsen van nieuwe ramen is een investering die leidt tot een besparing. Nieuwe kozijnen en ruiten kunnen een behoorlijk verschil betekenen in uw energierekening. Dit is zeker het geval als u enkel glas vervangt door hoogrendementsglas. Omdat de vervanging van ruiten goed is voor het milieu wordt er vaak een renovatiepremie voor ramen verstrekt. Dit maakt de investering voor een toch al geldbesparende maatregel nog aantrekkelijker. Daarnaast leveren nieuwe ramen u de volgende voordelen op:

  • Aangenaam binnenklimaat: nieuwe ruiten en kozijnen zorgen voor een beter klimaat in uw woning. Het voelt binnenshuis aangenamer en dat zorgt voor meer wooncomfort.
  • Verhoogde woningwaarde: een huis met hoogrendementsglas (of HR-glas) is meer waard dan een vergelijkbaar huis met enkel glas. U verdient uw investering dus niet alleen terug dankzij een lagere energierekening en een renovatiepremie voor ramen, maar ook dankzij een hogere verkoopwaarde.
  • Verbeterde geluidsisolatie: nieuwe ramen houden geluiden van de straat beter tegen, zodat u hier minder last van heeft. Verkeerslawaai, zomerse buitenfeestjes, overvliegende vliegtuigen, ergernissen aan dit soort geluiden zullen tot het verleden gaan behoren.

Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Ramen