Kunststof kozijnen

Er wordt tegenwoordig steeds vaker voor kunststof kozijnen gekozen. Ze staan bekend dat ze onderhoudsvriendelijk zijn, goed isoleren en een lange levensduur hebben. U leest hier welke voordelen ze nog meer bieden, maar ook wat de nadelen zijn van kunststof kozijnen.

De voordelen van kunststof kozijnen

Het grootste voordeel waar kunststof kozijnen om bekend staan is het feit dat ze onderhoudsvrij zijn. Dit is gedeeltelijk waar, ze zijn onderhoudsarm. Kleine onderhoudshandelingen kunnen kunststof kozijnen een nog langere levensduur geven. De overige voordelen voor u op een rij:

  1. Geen schilderwerk nodig

Houten kozijnen dienen eens in de 3 à 5 jaar geschilderd te worden, om houtrot tegen te gaan. Kunststof kozijnen hebben dit onderhoud niet nodig, dit scheelt enorm in de kosten. Ook voor degenen die niet in staat zijn zelf te klussen zijn kunststof kozijnen een uitkomst

  1. Lange levensduur

Kunststof kozijnen gaan gemiddeld 50 jaar mee

  1. Recycleerbaar

Kunststof kozijnen kunnen hoogwaardig gerecycleerd worden, waardoor het een duurzaam product is.

  1. Isolerend

Kunststof kozijnen hebben een goede isolatiewaarde. Bovendien worden ze vaak met HR++ glas geleverd, wat nog een extra isolerende waarde toevoegt. Kunststof kozijnen werken tevens geluidsisolerend.

 

De nadelen van kunststof kozijnen

Ondanks dan kunststof kozijnen vele voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen te noemen van het product. Een overzichtje:

  1. Kleur

Kunststof kozijnen zijn niet gemakkelijk over te schilderen in een andere kleur. Men zit dan ook vaak vast aan de geleverde kleur.

  1. Geen gaten boren

In kunststof kozijnen kunnen, in tegenstelling tot houten kozijnen, geen gaten worden geboord. Dit tast de stijfheid van het frame aan.

  1. Esthetiek

Niet iedereen is even enthousiast over de uitstraling van kunststof kozijnen. Houten kozijnen worden doorgaans als warmer en mooier ervaren.