Hout

Op 1 november jongsleden werd het Finti®- houten renovatie- en nieuwbouwkozijn uitgeroepen tot het slimste renovatieproduct van 2013. Tijdens de houtwereld praktijkdag in Vianen (Nederland) werd een verkiezing gehouden met 21 genomineerde producten.  De houten Finti® kozijnen hebben de laagste U-waarde. 

Een duurzaam en milieuvriendelijk kozijn

Het houten kozijn is ontwikkeld door timmerfabriek Westerveld & Nederlof in nauwe samenwerking met Finti by Finex Timber Solutions (producent Finti), verfproducenten PPG en Anker Stuy en met Suselbeek Deurenfabriek.

Finex Timber Solutions ontwikkelde Finti®, PEFC-gecertificeerd Scandinavisch hardhout. Dit hardhout heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo beschikt Finti® hout over een duurzaamheidsklasse-2 en is milieuvriendelijker dan vele andere houtsoorten. De basis bestaat uit foutvrij thermisch gemodificeerd PEFC-, FSC- en KOMO-gecertificeerd grenen- of vurenhout. Daarnaast zijn de isolatiewaarden bijzonder hoog.

 

Hoge isolatiewaarde

De hoge isolatiewaarde van Finti® hout heeft er onder andere bijgedragen aan de winst voor het slimste renovatieproduct van 2013. Het Finti®- houten renovatie- en nieuwbouwkozijn heeft volgens de ontwikkelaars de hoogste U-waarde. Het zou zelfs de passiefhuisnorm van minder dan 15 Kwh/m2 per jaar halen.

Doordat de kozijnen zijn bewerkt met hoogwaardige verfsystemen hebben ze een onderhoudsinterval van slechts 2 keer schilderen in 25 jaar.

 

Bent u van plan uw kozijnen te vervangen kies dan voor een duurzaam en goed isolerend materiaal als bijvoorbeeld Finti® hout.