Gasbrander

 

Dieven vinden steeds nieuwe technieken om woningen of bedrijven binnen te dringen. Dieven in Wallonië hebben een nieuwe manier gevonden: ze smelten de PVC kozijnen met een gasbrandertje om zo de hendel van binnenuit open te kunnen draaien. Dit soort trends verspreiden zich snel over het hele land. 

 

 

PVC ramen

Met een simpel gasbrandertje waarmee normaalgesproken verf kan worden weggebrand worden nu PVC ramen gesmolten. Door de hitte wordt het PVC zo zacht dat het opzij geschoven kan worden.  De hendel van het raam kan worden opengedraaid en in minder dan een minuut kan de inbreker binnen zijn volgens de politie.

 

Het is nu aan de industrie om met een passend antwoord te komen. PVC kozijnen zijn erg populair en worden dan ook veelvoudig geplaatst. PVC is gemakkelijk in het onderhoud en zorgt voor een goede isolatie.

 

Inbraken in Wallonië

Eddy De Raedt, directeur criminaliteit tegen goederen bij de federale politie, laat weten dat er in Wallonië al tientallen gevallen bekend zijn gemaakt. Bij thuiskomst wordt een gesmolten PVC kozijn ontdekt, deuren en andere ramen zijn onaangeraakt. Uit ervaring weet de politie dat dit soort technieken zich snel verspreiden door het land.

 

Oude techniek in nieuw jasje

Deze nieuwe techniek lijkt veel op de oude techniek waarbij men een gaatje boorde en het slot forceerde. Dit is echter steeds moeilijker met veiligheidssloten van hoge kwaliteit.