Dubbel glas

In oude woningen is vaak nog enkel glas te vinden. In woningen met enkel glas gaat veel warmte verloren en de energierekening zal dan ook hoog zijn. Dit is relatief gemakkelijk te verhelpen door het plaatsen van dubbele- of hoogrendementsbeglazing. Hier kunt u tevens een premie voor ontvangen.

 

Dubbele beglazing plaatsen

U kunt er voor kiezen om zelf dubbele beglazing te plaatsen. Soms is het echter beter om ook oud schrijnwerk te vervangen. Dubbele beglazing in schrijnwerk dat slecht aansluit op de muur zal bijvoorbeeld een stuk minder effectief werken. U kunt de terugverdientijd van hoogrendementsbeglazing berekenen via simulators op overheidswebsites.  Wanneer u de werken laat uitvoeren door een aannemer kunt u aanspraak maken op premies.

 

Premies beglazing

De volgende premies worden uitgekeerd door uw netbeheerder:

  • €12 per m2, met een maximum van €300. Dit geldt voor de vervanging van enkel glas voor beglazing met een U-waarde van 1.1.
  • €15 per m2, met een maximum van €375. Dit geldt Dit geldt voor de vervanging van enkel of dubbel glas voor beglazing met een U-waarde van 0.8.

 

Vervangt u zowel de beglazing als het schrijnwerk van een woning van minstens 25 jaar oud, dan komt u in aanmerking voor de renovatiepremie. Deze premie is afhankelijk van uw inkomsten en van de waarde van de investering. U dient een investering te doen van minstens €10.000. Binnen de renovatiepremie vallen 8 verschillende bouwcategorieën. Het is dan ook aan te raden om zo veel mogelijk renovatiewerken in één keer uit te voeren.