Veranda : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Wilt u uw woonoppervlakte uitbreiden met een (overdekte) veranda? Of wilt u uw woning verfraaien met zonneschermen, een garagepoort of een terras in de tuin? Deze toevoegingen zorgen niet alleen voor meer woonplezier, ze zorgen eveneens voor een waardevermeerdering van uw woning. U leest in onze gids waar u op moet letten en welke keuzes u heeft.

U kunt uw woning op verschillende manier afwerken en in waarde doen stijgen. We bespreken hier drie gemakkelijke en praktische oplossingen om dit te bewerkstelligen. Zo kunt u bijvoorbeeld een veranda of terras plaatsen, een garagedeur installeren en zonnewering en luiken aanbrengen op uw woning. Deze oplossingen zullen zorgen voor een nette afwerking, extra wooncomfort en een stijging in waarde van uw pand.

Veranda

Veranda

Wilt u van uw tuin kunnen genieten zowel wanneer de zon schijnt als wanneer het weer iets minder mooi is? Een veranda is ideaal voor elk weertype. Daarnaast geeft een veranda extra sfeer en mogelijkheden. Deze tuinafwerking biedt vele opties:

 

-          Open of gesloten model

Een originele veranda heeft een overkapping en is open aan de zijkanten. Er bestaan echter ook steeds meer modellen met een of meerdere gesloten zijwanden. Zo kunt u zelfs van uw tuin genieten wanneer er wind staat of wanneer het wat kouder is.

-          Verschillende plaatsingsopties

U kunt er voor kiezen om de veranda aan uw huis vast te maken, bijvoorbeeld waar u uw buiten of achterdeur heeft. Zo vormt de veranda een verlenging van uw woning. U kunt er echter ook voor kiezen om de veranda tegen uw garage te plaatsen of zelf los in uw tuin. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een betere lichtinval, of juist wat meer schaduw.

-          Materiaal

Oorspronkelijk worden veranda’s van hout gemaakt. Er zijn echter vele nieuwe materialen en technieken bij gekomen de afgelopen jaren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor aluminium, onderhoudsvrij kunststof, maar ook nog steeds verschillende houtsoorten.

-          Type dak

Ook het dak biedt meerdere keuzes. Om te beginnen heeft u de keuze uit de vorm. U kunt kiezen voor een plat, schuin, lessenaars, punt of zadel dak kiezen. Hierbij speelt de plaats een belangrijke rol. Wanneer u de veranda los plaatst in uw tuin kunt u gemakkelijk kiezen voor een puntdak, word de veranda echter tegen uw woning geplaatst is al snel een lessenaars dak gekozen.

-          Afmetingen

U heeft de keuze uit verschillende grootten. Heeft u weinig ruimte voor de veranda? Er bestaan al veranda’s van 2 bij 2 meter. Maar u kunt ook kiezen voor een zeer ruime veranda van 7 bij 6,5 meter.

-          Accessoires

U heeft de keuze uit meerdere accessoires bij uw veranda. Zo kunt u bijvoorbeeld zonneschermen, terrasschermen en halogeenspotjes voor uw veranda verkrijgen.

 

Kosten

Een veranda is een optie voor elk budget. U heeft al een simpele houten veranda van 2,4 bij 2,4 meter voor gemiddeld €310. U kunt echter, wanneer uw budget het toelaat, ook voor een luxe uitvoering kiezen. U heeft bijvoorbeeld een aluminium veranda met schuifdak van 2,5 bij 6 meter voor gemiddeld €5,800. Tussen deze prijsklassen vindt u natuurlijk vele andere oplossingen op maat.

 

 

Terras

U kunt uw tuin ook extra sfeer en mogelijkheden geven door een terras aan te leggen. U kunt een terras laten straten of u kunt kiezen voor een houten vlonderterras. U heeft meerdere opties en u kunt zelf de stijl bepalen.

 

Aanleg

U kunt er voor kiezen om de aanleg voor eigen rekening te nemen, maar u kunt het natuurlijk ook uitbesteden aan een aannemer of hovenier. Wanneer u zelf een terras wilt straten doet u er goed aan om u goed in te lezen van te voren. Straten verreist redelijk wat kennis en vaardigheid. U heeft onder meer de volgende materialen en gereedschappen nodig:

-          Wit zand, houten plank, klinkers of tegels, terras stabilisatie, vuren latten en worteldoek

-          Bats, bezem, landmeter, metseltouwtje, rubber hamer, waterpas

 

Terrasvlonders kunt u ook zelf aanleggen of laten plaatsen door een professional. Deze klus is iets minder moeilijk als het aanleggen van een terras met tegels. Wel dient u zich goed te informeren over het type hout dat u gebruikt. Hard hout zal bijvoorbeeld langer meegaan dan vuren hout, maar is ook een stuk duurder. U heeft de volgende materialen en gereedschappen nodig;

-          Vlonderplanken, houtschroeven, onderregels, stabilisatiezand, cement, stoeptegels, worteldoek, regels, tuinpalen, schroeven

-          Boormachine, houtboor, verzinkboor, timmermanspotlood, rolmaat, accuboor, waterpas, winkelhaak, cirkelzaag, handzaag, rij, hark, grondboor, sleg

 

Kosten

Wanneer u een terras laat straten door een hovenier of aannemer bent u, afhankelijk van het type tegel u gebruikt, gemiddeld €50 tot €150 per vierkante meter kwijt.

 

Het aanleggen van een terras vlonder kost gemiddeld €75 tot €150 per vierkante meter. Dit is geheel afhankelijk van de houtsoort die u gebruikt. Vurenhout is minder duur dan hard hout, maar een hardhouten terras zal wel langer meegaan.

 

Zonnewering

Wilt u in de zomer genieten van uw terras, zonder dat u geheel in de zon zit? Of wilt u uw huis lekker koel houden, zelfs wanneer de zon op de ramen schijnt? Zonnewering is dan de ideale oplossing. Er zijn verschillende oplossingen en stijlen mogelijk die binnen elk budget passen:

 

-          Zonnescherm

Een zonnescherm word op uw buitengevel geplaatst en kan worden uitgerold wanneer u er gebruik van wilt maken. Door het scherm kunt u genieten van de zon, terwijl u lekker in de schaduw blijft. Het scherm beschermt bovendien uw tuinmeubelen tegen verkleuring, houd de koelte in uw woning en zorg in de avonduren voor wat meer warmte op het terras.

-          Rolluiken

Rolluiken zorgen voor extra beveiliging van uw woning. Daarnaast biedt het meer privacy en werken ze licht en geluidswerend. In de zomer kunt u uw woning lekker koel houden en in de winter bespaart u energie door de warmte beter binnen te houden.

-          Screens

Wilt u effectief de zon weren uit uw woning? Screens zijn dan de ideale oplossing. Deze zonnewering hangt verticaal voor uw raam en laat hierdoor geen streepje zonlicht binnen.

-          Uitvalschermen

Een uitvalscherm weert de zon uit uw woning, maar belemmert u niet om naar buiten te kijken. Het blijft lekker koel binnen, maar u voelt zich niet opgesloten.

-          Markiezen

Wilt u sfeer en authenticiteit toevoegen aan uw woning? Markiezen houden doeltreffend de zon uit uw woning, maar zien er ook nog eens erg mooi uit en zullen uw woning een sfeervolle uitstraling bieden. Markiezen zijn in tegenstelling tot zonneschermen en uitvalschermen ook aan de zijkant gesloten. Hierdoor komt er nog minder zon in uw woning.

 

Kosten

Zonnewering past al snel in uw budget, er is voor elk wat wils. Een overzicht:

-          Zonneschermen: vanaf gemiddeld €500

-          Rolluiken: vanaf gemiddeld €120

-          Screens: vanaf gemiddeld €170

-          Uitvalschermen: vanaf gemiddeld €330

-          Markiezen : vanaf gemiddeld €500

 

Garagedeuren

Veiligheid staat bij ieder in een hoog vaandel. U wilt uw woning dan ook op de beste manier beveiligen tegen inbraak. De garage is vaak een makkelijke toegang tot uw woning. Het is dan ook aan te raden om de garage goed af te sluiten met een garagedeur. Dit zal uw veiligheid, maar ook de waar van uw huis ten goede komen.

 

Soorten deuren:

-          Sectionaaldeuren

Dit type deuren biedt een klassieke toegang tot uw garage. Het zijn deuren die u verticaal opent, waardoor deze zich horizontaal onder het plafond van de garage schuift. Op deze manier behoudt u alle ruimte in uw garage en voor uw garage. Dit type deuren kan zowel elektrisch als handmatig bedient worden.

-          Kanteldeuren

De kanteldeur is een bekende garagedeur en dan ook het meest gebruikt. De deur opent zich, zoals de naam al zegt, kantelend. De deur kantelt u, automatisch of handmatig, naar buiten. Hierdoor verliest u wat ruimte voor de grage.

-          Openslaande deuren

Garagedeuren zijn, net als uw voordeur, grote blikvangers op uw woning. Mooie houten, openslaande deuren bieden dan ook een echte meerwaarde aan uw woning. U verliest wel wat ruimte voor de garage. Een groot voordeel is dat u uw garage gemakkelijk te voet kunt betreden door maar één deur te openen.

 

Accessoires

Omdat garagedeuren voor een groot deel de uitstraling van uw woning bepalen heeft u vaak vele mogelijkheden qua afwerking. Bij de meeste leveranciers kunt u kiezen uit RAL-kleuren en verschillende handgrepen. Daarnaast heeft u ook de optie om de deuren te voorzien van ramen. Hierdoor kunt u de deuren geheel afstemmen op het uiterlijk en de architectuur van de rest van uw pand.