Vochtbestrijding
Vochtbestrijding
Question

Hoe werkt vochtbestrijding door middel van muurinjectie?

Réponse

Bij muurinjectie is het de bedoeling het opstijgend vocht te blokkeren door injecties met een hydrofuge vloeistof in de fundering van de muur, doorgaans tot 1,5m boven de grond. De hoogte waar men injecteert is afhankelijk van de binnenvloer en het hoogteverschil met de grond buiten.

Bij professionele injectie onder hoge of lage druk boort men gaten om de 10 à 15 centimeter in de gevel, waarna men een injectievloeistof inspuit. Er zijn verschillende soorten vloeistof die kunnen worden ingespoten. Ze kunnen op basis van siliconen. silaan, siloxsaa, polymeren etc. zijn. De ingespoten vloeistof vormt een ondoordringbare barrière tegen opstijgend vocht. De diffusie van de actieve stoffen duurt zo’n 3 weken en gebeurt onder andere via het aanwezige vocht in de muur. Hierna treedt polymerisatie op en vormt zich een waterafstotende laag. 

De werken kunnen door een professional worden uitgevoerd, wat een gegarandeerd resultaat geeft. Een handige doe-het-zelver kan de klus ook zelf uitvoeren. Er zijn complete kits verkrijgbaar, welke ook een goed resultaat kunnen opleveren.