Vochtbestrijding
Vochtbestrijding
Question

Kan muurinjectie tegen opstijgend vocht ook door een doe-het-zelver worden uitgevoerd?

Réponse

Ja, het kan, maar het is wel een klus voor de betere klusser. Op werken van een professional zult u een garantie van minstens 10 jaar ontvangen.

Vooraf voldoende productinformatie en professioneel advies inwinnen is belangrijk. Er bestaan handige kits met alle producten die u nodig heeft. De duurdere machines/handdrukpistolen kunt u eventueel huren. Voor u een apparaat huurt, kunt u alvast vooraf gaten boren om tijd te besparen. Let op dat u vooral niet door de muur boort, want dan loopt de vloeistof gewoon weg! Zorg ervoor dat de gaten gelijkmatig verdeeld zitten, op telkens dezelfde afstand van elkaar. Herstel ook bepleistering, plinten, rot houtwerk etc. Bekijk ook de samenstelling van het product: producten op basis van siliconaten geven een eerder middelmatig resultaat, siliconenharsen, gefluoreerde co-polymeren en aluminium-stearaten scoren goed en alcoxy-polysiloxanen zeer goed.

De diffusie van de geïnjecteerde vloeistof gebeurt onder andere via het aanwezige vocht in de muur en duurt gemiddeld 3 weken. Door de gelijkmatige verdeling vormt zich een ondoordringbare waterafstotende laag.