Vochtbestrijding
Vochtbestrijding
Question

Wanneer kunnen ontvochtigers (vochtvreters) worden ingezet?

Réponse

Ontvochtigers of vochtvreters bieden vooral een oplossing bij condensatieproblemen, als die tenminste niet te groot zijn. Het wordt gezien als een tijdelijke oplossing, tot er een daadwerkelijke bestrijding van de problemen is uitgevoerd. Ze absorberen het overtollige vocht uit de lucht, zodat de luchtvochtigheid opnieuw verbetert, en schimmelvorming en het risico op gezondheidsproblemen verholpen worden. Er bestaan twee soorten ontvochtigers:

  • De elektrische ontvochtiger: het overtollige vocht wordt opgenomen in een waterreservoir, dat u regelmatig moet legen. U kunt dit apparaat, dat goed resultaat levert, overal plaatsen, maar houd rekening met het energieverbruik!
  • De chemische ontvochtiger: dit alternatief is enkel geschikt voor kleine ruimtes, zoals een auto-interieur, kleine badkamer of caravan. Het wordt geleverd in gel- of korrelzakjes, waarvan u de inhoud regelmatig moet vervangen. De inhoud is dus chemisch en dient uit de buurt gehouden te worden van kleine kinderen en huisdieren.