Vochtbestrijding
mrt 03, 2016
Question

Momenteel financieel niet mogelijk vakman te raadplegen! Maar wat kan ik voorlopig doen bij vochtige binnenmuur? Geen opstijgend vocht. Is binnenmuur, bevat niets van waterleidingen in de buurt. En maar gedeelte van muur is met periodes droog en of vochtig. Onderaan droog juist stuk midden en bovenkant vochtig. Wat kan een voorlopige oplossing zijn ? Plaaster van muur en zo laten drogen? (muur is wel met doorschijnend vochtbestand middel behandeld geweest over 20 jaar voorzorgen). Eenmaal ik meer financiële middelen heb laat ik een professional komen.

Réponse   apr 05, 2016

Beste Anne,

 

Een van de dingen die je voorlopig kan doen tegen het vocht is degelijk ventileren.

Hiervoor zijn er verschillende opties:

– Om schimmelvorming te bestrijden en te voorkomen moeten alle bronnen van vocht (zoals bijvoorbeeld lekkages) vermeden worden. Indien de schimmel veroorzaakt wordt door een vochtprobleem, moet dit probleem aangepakt worden.
– U moet uw woning steeds optimaal ventileren, ook tijdens koude dagen.
– Een te lage temperatuur (minder dan 15°C) zal ’s nacht voor condens en dus mogelijks voor vochtplekken zorgen. Zorg daarom dat u de temperatuur van uw woning steeds boven deze grens houdt.
– Is er reeds sprake van schimmelvorming, dan verwijdert u die met een borstel. Bij hardnekkige schimmel zal ook het materiaal zelf verwijderd moeten worden.