Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding moet vaak worden ingezet in Vlaanderen. België is dan ook een vochtig land. Hierbij moet goed rekening worden gehouden bij de bouw van woningen. Alle voorzorgsmaatregelen ten spijt, kunt u te maken krijgen met vochtproblemen, zeker wanneer u in een ouder huis woont. De vochtproblemen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken en deze vragen om verschillende behandelmethodes.

 Vochtbestrijding

Oorzaken vochtproblemen

Vocht kan via verschillende wegen uw woning binnendringen. Optrekkend vocht is bodemwater dat via een poreuze muur omhoogstijgt. Doorslaand vocht ontstaat doordat neerslag zich via de buitenmuren in uw woning dringt. Bij condensvorming heeft u te maken met een hoog luchtvochtigheidsgehalte, dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door uitademing, douchen en koken.

 

Vochtbestrijding 

Verschillende oorzaken van vochtproblemen vragen om diverse aanpakken. In alle gevallen is een goede ventilatie noodzakelijk, dit zorgt voor schone lucht in de woning. Ventilatie kan op een mechanische of een natuurlijke manier plaatsvinden.
 

Wanneer u eenmaal last heeft van vochtproblemen, kan het zinvol zin om ontvochtigers in de woning te plaatsen. Deze verminderen het vochtgehalte in de lucht, maar ze pakken niet de oorzaak van het probleem aan. Dit doet u door daken, muren en kelders te behandelen en te isoleren. Bij optrekkend vocht biedt de injectiemethode uitkomst en bij doorslaand vocht kan het impregneren van de buitenmuren een goede oplossing zijn.

 

Financieel

Het behandelen van uw woning tegen vochtproblemen kan hoge kosten met zich meebrengen. Er bestaan gelukkig premies die het financiële leed enigszins kunnen verzachten.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding