Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Kelderdichting is soms de enige oplossing tegen vochtproblemen in uw woning. Vochtproblemen in de kelder worden vrijwel altijd veroorzaakt door grondwater, de kelder bevindt zich immers (deels) onder de grond.Optijgend vocht kan vantuit de kelder de leefruimten intrekken.

 Kelderdichting

Kelderdichting: wanneer?

Kelderdichting kan noodzakelijk zijn bij optrekkend vocht, bij lekkages en bij overstromingen. Kelders bevatten echter bijna altijd vocht. Wanneer het gehalte hiervan betrekkelijk meevalt en u de kelder enkel gebruikt als opslagruimte, dan hoeft u hier niets aan te doen. Echter, steeds vaker willen mensen kelders gebruiken als leefruimte. Hiermee vergroot u niet alleen de woonruimte van uw huis, u verhoogt ook de waarde van uw woning. Indien u dit ook wilt, zult u ervoor moeten zorgen dat uw kelder volledig vochtvrij wordt.

 

Lekkage en optrekkend vocht in kelders

Heeft u last van lekkage in de kelder? Dan kan dit veel problemen opleveren. Als u de oorzaak van de lekkage heeft opgelost, dan is daarmee niet automatisch ook het waterprobleem in de kelder verholpen, omdat water ondergronds niet eenvoudig kan worden afgevoerd. Ook bij overstromingen heeft u dit probleem.

Bij optrekkend vocht trekt bodemwater in de muren. Dit vocht kan opstijgen tot in de bovenste verdieping van uw woning en zo in uw hele huis problemen veroorzaken. Heeft u dus last van vochtproblemen in de woonkamer of de slaapkamer? Dan kan het goed zijn dat de oorzaak hiervan in de kelder ligt.

 

Oplossingen

Wanneer u last heeft van overmatig vocht in de kelder, dan is het eerst zaak om de oorzaak van het probleem te vinden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er beschadigingen op de muur zitten of op de vloer. Deze zullen eerst moeten worden verholpen. 

Afdichten

Daarna kan de kelder waterdicht worden gemaakt met behulp van afdichtingsmortel. Dit moet in meerdere lagen op de muur van de kelder worden aangebracht. De behandeling bestaat uit de volgende stappen:

 

  • Stap 1: loszittende stenen verwijderen en scheuren en gaten dichten.
  • Stap 2: Keldermuren bepleisteren
  • Stap 3: keldervloer dichten

 

Voor een goed resultaat kunt u dit het best overlaten aan een deskundige.

 

Drainage

Verder kunt u actie ondernemen door te voorkomen dat grondwater druk uitoefent op de wanden van de kelder, waardoor vocht naar binnen dringt. Dit kunt u doen door middel van drainage. Dan wordt het water rond de kelder weggepompt door middel van de aanleg van drainagebuizen. Dit moet wel door een expert worden gedaan, want het vochtgehalte mag ook niet te laag worden. Bij een gebrek aan vocht zal schade ontstaan.

 

Zinkput

Wateroverlast in de kelder kan ontstaan als een grote hoeveelheid regenwater niet goed afgevoerd kan worden door de riolering. Heeft u hier last van? Dan kan een zinkput een goede oplossing zijn. Water kan dan een uitweg vinden naar deze put, die ondergronds op een afstand van minimaal zes meter van de woning kan worden geplaatst.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding