Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding muren: vaak worden vochtproblemen veroorzaakt door de ouderdom van een woning. Muren kunnen in de loop van de tijd beschadigd raken of poreus worden. De oplossing van vochtproblemen kan dan liggen in een behandeling van de muren.

 Vochtbestrijding muren

Vochtbestrijding muren: wanneer?

Het is zinvol om muren te behandelen als u last heeft van optrekkend of doorslaand vocht. In beide gevallen ligt de oorzaak in een gebrek in de muren of fundering. Bij optrekkend vocht kan water door een poreuze muur of fundering omhoog stijgen en bij doorslaand vocht kan neerslag door een poreuze of beschadigde muur naar binnen dringen. Beide oorzaken vragen om een verschillende behandeling:

  • Optrekkend vocht: injectiemethode
  • Doorslaand vocht: impregneren 

 

Werking

Wanneer muren poreus zijn, kan een waterafstotend middel worden gebruikt om vochtproblemen tegen te gaan. Dit middel kan in het geval van optrekkend vocht in de muren worden gespoten. In het geval van doorslaand vocht kan dit middel op de muren worden aangebracht. Hierdoor wordt water tegengehouden en zal het uw muren niet langer kunnen beschadigen.

 

Soorten vochtbestrijding muren

  • Injecteren

Optrekkend vocht stijgt door de muren omhoog. Grondwater trekt vanaf de onderkant door de muren en kan uiteindelijk in het hele huis problemen geven. De injectiemethode verhelpt vochtproblemen ontstaan door deze specifieke oorzaak. Bij de injectiemethode worden om de 10 centimeter gaten in de muur geboord. Deze worden nadien opgevuld met een waterafstotende gel die een barricade vormt tegen optrekkend water. Door de muren te injecteren met dit waterafstotende middel, kan het vocht dus niet langer opklimmen.

 

  • Impregneren

Wanneer neerslag door de muren dringt, dan is het zaak om deze van buitenaf waterdicht te maken. Dit kan door het herstellen van schade aan de muren, maar als ze poreus zijn dan zullen ze moeten worden geïmpregneerd. Bij impregnatie wordt een waterafstotende laag aan de buitenzijde van de muur aangebracht.

 

  • Waterafstotende verf

Uw binnenmuren kunt u zelf behandelen tegen vochtproblemen. Er bestaat speciale voorstrijk en muurverf voor vochtige muren. Hiermee brengt u niet alleen een mooie kleur aan op uw wanden, u maakt ze ook vochtwerend.

 

Kosten injectiemethode

De prijs van het injecteren van muren hangt af van meerdere factoren. Hoeveel muren dienen er behandeld te worden? Wilt u de injectie zelf uitvoeren of schakelt u een erkend bedrijf in? Is er een niveauverschil met de aangrenzende buren? Ondanks dat de prijs van diverse factoren afhangt geven we u een kostenplaatje:

  • Laten injecteren door erkend bedrijf

Deze oplossing is aan te raden omdat u zeker bent van het resultaat en u geniet van een garantie van vaak 30 jaar. Voor oude muren van 30 centimeter dik rekent u op ongeveer €60 per strekkende meter

  • Zelf injecteren

Zlef injecteren zal u meer tijd kosten en u dient enige kennis van zaken te hebben. Het is wel goedkoper, u rekent ongeveer €25 per strekkende meter.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding