Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

In ieder huis ontstaat condensatie in de badkamer en de keuken. Dit is onvermijdelijk, vandaar dat een goede afzuiging op deze plekken noodzakelijk is. Problemen door condensvorming ontstaan al gauw bij gebrek aan een goede ventilatie. Ook in andere ruimtes in het huis kan condensvorming ontstaan, vooral als er sprake is van een slechte isolatie.

 Condensatie

Oorzaak condensatie

Condens ontstaat wanneer een object of oppervlak in een vochtige ruimte een lagere temperatuur heeft dan de rest van een ruimte. De condens ontstaat dan op het koelere oppervlak. Op de warmere plekken blijft het vocht uit waterdamp bestaan. Koude oppervlakten kunnen de damp echter niet in stand houden, waardoor het vocht afkoelt tot water.

 

Condensatie herkennen

Condens bestaat uit talloze kleine waterdruppels die zich vormen op een ruit, een muur of een object. Iedereen herkent condens, de meeste mensen komen er regelmatig mee in aanraking. Of het nu gaat om condens op de badkamerspiegel, of slecht zicht in de auto omdat een voor- of achterruit niet voldoende wordt verwarmd op koude dagen.

 

Gevaren

Wanneer condens niet kan worden afgevoerd en het zich langdurig in een ruimte bevindt, kan dit tot allerlei problemen leiden. Vocht veroorzaakt schimmel en beschadigt hout, stucwerk, verf en behang. Wanneer de problemen lang aanhouden kan houtrot ontstaan. Houtrot is niet eenvoudig te verhelpen en het herstellen ervan kan zeer prijzig zijn. Bovendien is schimmel zeer slecht voor de gezondheid, u kunt last krijgen van allerlei vervelende klachten.

 

Oplossingen/behandeling

Wanneer u last heeft van condensvorming, dan kunt u dit meestal verhelpen door te zorgen voor een goede ventilatie. Heeft u bijvoorbeeld schimmel in de badkamer? Dan is het plaatsen van een degelijk afzuigsysteem een eenvoudige en effectieve oplossing.

Condens kan echter ook ontstaan vanwege een slechte isolatie, bijvoorbeeld omdat uw beglazing niet volstaat. Zo is de kans op condens erg groot bij enkele beglazing. Ook kan het zijn dat uw dubbele beglazing aan vervanging toe is. Daarom kan het vervangen van de ruiten ook een oplossing zijn. Ook koudebruggen kunnen een probleem vormen. Gelukkig kunnen deze gemakkelijk worden opgespoord door de temperatuurverschillen op een muur te meten. Na het vinden van een koudebrug kan een huis beter worden geïsoleerd.

 

Gevaren van vocht voor de gezondheid

Wanneer een ruimte langdurig wordt blootgesteld aan vocht kunnen schimmels en zwammen ontstaan. Dit is niet alleen onhygiënisch, het is ook erg slecht voor de gezondheid. Er kunnen allerlei klachten door ontstaan. Het gaat hierbij vooral om problemen met de luchtwegen, zoals astma, verkoudheid en bronchitis. Huidproblemen zoals eczeem komen ook voor. Kinderen die in een vochtig huis wonen, zullen eerder allergieën ontwikkelen en bij mensen met reuma kunnen de klachten verergeren.

 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding