Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Een slechte isolatie van het dak leidt op den duur tot vochtproblemen. Hemelwater zal zich een weg door het dak banen en via uw plafonds in de bovenverdieping terechtkomen. Daarom is het zaak om te zorgen voor een gedegen dakisolatie.

 

Wanneer moet uw dak worden geïsoleerd?

Uiteraard is het hoog tijd om uw dak te laten isoleren wanneer u merkt dat u last heeft van vochtproblemen die worden veroorzaakt door een slechte dakisolatie. U kunt dit herkennen aan vochtplekken op het plafond en aan de bovenzijde van de muren. Het is belangrijk om het dak tijdig te laten herstellen, voordat u te maken krijgt met lekkage, schimmelvorming of houtrot.

 

Oplossingen

Daken zijn altijd geïsoleerd, omdat dit noodzakelijk is om prettig te kunnen wonen. Door ouderdom kan de isolering echter achteruitgaan. Het is dan ook belangrijk om uw daken goed te onderhouden. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in dakwerken kan uw dak beoordelen en u informeren wat de beste aanpak is.

 

Voor dakisolatie bestaan onder meer de volgende aanpakken:

  • Restauratie en impregnatie: bij restauratie van een dak wordt grondig te werk gegaan. Het dak wordt volledig gerenoveerd en teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Dit kost echter wel veel tijd en geld. Het wordt dan ook vaak gedaan bij monumentale panden, maar ook bij uw woning is restauratie een optie. Na de restauratie van het dak is het impregneren van het dak een goede oplossing voor toekomstige problemen. Deze waterdichte coating dient wel ongeveer elke 10 jaar vervangen te worden;

 

  • Leeghalen van dakgoten: het is iedere herfst noodzakelijk om de dakgoten leeg te maken. Door bladeren raken de goten verstopt wat kan leiden tot lekkage. U kunt dit laten doen, maar het is een eenvoudige klus die u ook zelf kunt opknappen.

 

Waterdichte afdichting onder het dak: dit is bij platte daken noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat het dak waterdicht blijft, ook als het wordt belast door bijvoorbeeld temperatuurswisselingen of door plassen water die op het dak blijven liggen. Maar ook onder een pannendak kan een waterdichte folie een oplossing bieden tegen lekkage.

 

Waterdicht maken van dakterrassen

Voordat u een dakterras betegelt, is het belangrijk dat u hem waterdicht maakt. Er zijn diverse materialen die u hiervoor kunt gebruiken. Dit werk kunt u het best aan een deskundige overlaten, dan heeft u de garantie dat u  jarenlang plezier zult hebben van uw dakterras.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding