Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Het impregneren van muren en daken voorkomt dat vocht er van buitenaf doorheen kan dringen. Wanneer u last heeft van vochtproblemen veroorzaakt door doorslaand vocht, dan is impregneren een uitstekende oplossing.

Impregneren 

Wanneer impregneren?

Problemen door optrekkend vocht woorden door impregnatie niet verholpen, omdat de oorzaak niet wordt aangepakt. Impregneren is wel zinvol als u last heeft van doorslaand vocht, met andere woorden als u last heeft van neerslag dat door een poreuze buitenmuur of poreus pannendak uw woning binnendringt. In dat geval wordt voorkomen dat vocht langer naar binnen kan komen. Ook kunt u bij problemen door condensvorming uw muren van binnenuit impregneren. Met watervaste verf voorkomt u schimmelvorming en blijft de frisse kleur van de muur behouden.

 

Werking

Bij impregneren aan de buitenzijde wordt de muur voorzien van een vochtafstotende laag. Deze laag zorgt er gedurende tien tot vijftien jaar voor dat uw muren waterdicht blijven, daarna zal opnieuw geïmpregneerd moeten worden. Het zelfde geld voor het impregneren van het pannendak. Het impregneren van een pannendak wordt hydrofoberen genoemd. Ook watervaste voorstrijk of verf heeft een vochtafstotende werking, waardoor de muren netjes blijven.

 

Soorten bescherming door impregneren

U kunt dus uw buitenmuren impregneren bij problemen met doorslaand vocht en uw binnenmuren bij condensvorming:

  • Impregneren van buitenmuren: dit is een klus die dient te worden uitgevoerd door een vakman. Deze zorgt er niet alleen voor dat de muren waterdicht worden, maar ook de gevels en de voegen. Mocht het probleem worden veroorzaakt door een beschadiging, dan zal deze eerst moeten worden hersteld. Een vakman kan u hierop wijzen en uw problemen zodoende effectief verhelpen;
  • Impregneren van binnenmuren: condens is in sommige ruimtes, zoals de badkamer, moeilijk tegen te gaan. Uiteraard wilt u de frisse uitstraling van uw badkamer behouden. Met watervaste voorstrijk of verf krijgt u dit prima voor elkaar. Dit is een klus die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren en het vereist geen grote investering.
  • Impregneren/ hydrofoberen pannendak:Ook deze klus dient het beste te worden uitgevoerd dor een gerenommeerd bedrijf. Het waterafstotend maken van de dakpannen zorgt ervoor dat de pannen mooi blijven en in de winter bijvoorbeeld niet kapotvriezen. Het belangrijkste is echter dat zij geen water meer doorlaten. Ook zullen planten en mos zich minder snel en makkelijk op de pannen vestigen.

 

Kosten

De kosten van het impregneren van buiten- en/of binnenmuren hangt in eerste instantie af van het oppervlakte. Daarnaast speelt ook het soort, voornamelijk het merk, impregnatiemiddel een rol..

  • Impregneren van buitenmuren: het impregneren van buitenmuren kost gemiddeld €6 à €10 per m2.
  • Impregneren van binnenmuren: het impregneren van binnenmuren met een watervaste verf kost gemiddeld €20 per liter.
  • Impregneren/hydrofoberen pannendak:deze prijzen hangen f van oppervlakte, daktype en kleur. Voor een goede prijsweergave dient een offerte op maat gevraagd te worden.

Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding