Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Muren injecteren is een goede behandelingsmethode voor opstijgend vocht. Door gaten te boren in de aangetaste muur kan er een vochtwerende gel worden ingespoten, welke een vochtafwerende laag vormt in de muur. U leest hier meer over de werken.

 Muren injecteren

Muren injecteren: waarom?

Optijgend vocht is funest voor de muren van een woning. Het vocht brengt verschillende schadegevolgen met zich mee. Zo kan er schimmel ontstaan, houtrot kan zich vormen, de voegen kunnen poreus worden en op de langere termijn kan de constructie van de woning worden aangetast. Daarnaast is een vochtige woning geen gezonde leefomgeving en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners.

 

Op stijgend vocht is gemakkelijk te herkennen door:

  • Vochtschade op de muren, van 1 à 2 meter vanaf de grond
  • Afgebladderde verf
  • Loslatend behang
  • Zoutafzetting op de muur
  • Bruine of zwarte schimmelplekken op de muur
  • Hoge luchtvochtigheid binnenshuis

 

Muren injecteren: de methode

De naam zegt het al, bij de injectiemethode worden de muren geïnjecteerd. De beschadigde muren worden ingeboord op een hoogte van gemiddeld 1 à 1,5 meter van de vloerpas. De gaten worden om de 10 à 15 centimeter geboord, om vervolgens te worden opgevuld met een vochtwerende gel. Deze gel reageert met het aanwezige vocht in de muur en vormt hierdoor een ondoordringbare waterafstotende laag in de muur. De actieve stoffen in de gel hebben ongeveer drie weken de tijd nodig om zich te verspreiden. En het uithardingproces duurt gemiddeld 3 weken. De waterafstotende gel kan bestaan uit siliconen, silaan, siloxsaan, polymeren, etc.

 

Muren injecteren: door wie?

Het injecteren van de muren is een klus die redelijk snel geklaard is. Het wordt aangeraden om het te laten uitvoeren door een professional. De diepte van de gaten en het aanbrengen van de gel zijn redelijk precieze werken. Bovendien heeft men doorgaans een garantie van 10 jaar op de werken die zijn uitgevoerd door een professional. Een goede doe-het-zelver kan zich echter ook aan de klus wagen. Hier geldt echter geen garantie op de werken. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding