Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Een vochtvreter is een apparaat dat u in een ruimte kunt neerzetten, zodat zij het vocht uit deze ruimte opnemen en daarmee het vochtgehalte verlagen. De apparaten staan los in een ruimte, ze worden niet ingebouwd en u kunt ze eenvoudig verplaatsen.

 Vochtvreter

Vochtvreter: wanneer?

Een vochtvreter is interessant als u last heeft van vochtproblemen en u dit vocht niet goed kunt afvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vochtproblemen door lekkage en condensvorming. Wanneer het vocht niet eenvoudig kan worden afgevoerd, kan een ontvochtiger uitkomst bieden.

 

Effect vochtvreter

Een vochtvreter haalt overtollig vocht uit de lucht en neemt deze op. Omdat de luchtvochtigheid afneemt, zult u minder last hebben van vochtproblemen en de vervelende gevolgen die hiermee gepaard gaan. Zo zult u minder snel last krijgen van schimmelvorming en houtrot en zal uw energierekening lager uitvallen. Het allerbelangrijkst is echter dat u op deze manier gezondheidsklachten voorkomt.

 

Verschillende soorten vochtvreters

Er zijn verschillende apparaten op de markt waarmee u uw woning kunt ontvochtigen. U heeft de keuze uit apparaten met een elektrische en met een chemische werking:

 

  • Elektrische ontvochtiger: deze neemt vocht op in een waterreservoir. Hieraan kunt u zien hoeveel vocht aan de lucht wordt onttrokken. Meestal nemen elektrische ontvochtigers liters water per dag op. Wanneer u veel last heeft van vocht is het dan ook belangrijk dat u dit reservoir meerdere malen per dag leegt. Het apparaat is dus zeer effectief, maar het verbruikt ook energie. Het is belangrijk om bij de aanschaf met dit verbruik rekening te houden;

 

  • Chemische ontvochtiger: deze bestaat uit een gel of korrels in een zakje die u overal kunt plaatsen. De korrels of het gel moeten regelmatig worden vervangen. Het is een voordelige oplossing, maar het zal geen grote vochtproblemen uit de weg nemen. Wel is het handig op plaatsen zoals het interieur van een auto, waar het beslagen ruiten tegengaat.

 

Voorbeeldprijzen

De prijzen van elektrische en chemische ontvochtigers zijn zeer uiteenlopend:

 

  • Elektrische ontvochtiger: de voordeligste ontvochtiger is ongeveer €60. U dient bij de aanschaf echter rekening te houden met de grootte van de ruimte die u wilt ontvochtigen en de capaciteiten van het apparaat. Voor een degelijk apparaat bent u al gauw een paar honderd euro kwijt.
  • Chemische ontvochtiger: hierbij gaat het om een andere prijscategorie. Een kleine ontvochtiger kost slechts €5 en als u een groter exemplaar wilt kan de prijs oplopen tot ongeveer €30.

 

Wat is een hygrostaat?

Zoals een thermostaat zorgt voor een constante temperatuur, zo zorgt een hygrostaat voor een constant en gezond luchtvochtigheidsgehalte. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding