Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Maak gebruik van de premie voor vochtbestrijding. Het renoveren van uw woning vraagt om een behoorlijke investering. Wanneer u uw woning huurt hoeft u echter niet zelf op te draaien voor de kosten. Wanneer u een koopwoning heeft, dan moet u wel zelf betalen voor renovaties. U kunt dan wel een deel van de kosten vergoed krijgen.

 Premie vochtbestrijding

Vlaanderen werkt toe naar energiezuinige woningen. Daarom is de Vlaamse renovatiepremie in het leven geroepen. Hiermee kunt u een deel van de kosten die u maakt voor werkzaamheden terugkrijgen via de belasting.

  • Isolatie

U krijgt meer terug wanneer u het werk overlaat aan een aannemer dan wanneer u het zelf doet. Het bedrag dat u terugkrijgt wordt berekend aan de hand van het aantal vierkante meters dat u heeft laten isoleren. Als u bijvoorbeeld uw dak in 2013 laat isoleren door een aannemer krijgt u €6 per vierkante meter terug. Doet u het in hetzelfde jaar zelf, dan krijgt u €3 per vierkante meter terug.

  • Injecteren of impregneren

Wanneer u genoodzaakt bent om uw muren te injecteren of te impregneren, komt u ook in aanmerking voor de subsidie. Houd u wel rekening met de voorwaarden van de Vlaamse renovatiepremie. Zo zijn er inkomensvoorwaarden, wordt er een maximumvergoeding gehanteerd en moet uw woning in Vlaanderen staan. Voor gedetailleerde informatie over deze subsidie kunt u terecht op de website van Wonen-Vlaanderen op www.wonen-vlaanderen.be.

 

Kosten reparaties voor huurder of verhuurder?

Herstelwerkzaamheden aan een woning, waaronder het verbeteren van de isolatie en het verhelpen van vochtproblemen, vallen onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar van een woning. Wanneer u een huis huurt, dan kunt u hiervoor dus terecht bij de verhuurder. Niet alleen moeten reparaties door de verhuurder worden uitgevoerd, ook het onderhoud valt onder zijn verantwoordelijkheid.


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding