Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Schimmel is een veelvoorkomend, vervelend gevolg van vochtproblemen. Schimmel verwijderen is zinloos wanneer het vochtprobleem nog niet is opgelost. De schimmel zal namelijk telkens weer terugkeren. Schimmel kan dan ook het beste verwijderd worden wanneer het vocht is verdwenen. U vindt hier enkele tips over schimmel verwijderen.

 Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen: waarom?

Schimmel in huis is niet alleen lelijk, het kan ook nog eens vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners van de woning. De sporen die schimmels bevatten kunnen in de lucht terecht komen en via inademing in de luchtwegen komen. Dit kan allergische reacties veroorzaken en voor personen met luchtwegproblemen kan het de symptomen doen verergeren.

 

De oorzaak van schimmels

De oorzaak van schimmels is doorgaans een vochtprobleem. Echter het is het gebrek aan ventilatie dat de schimmels doet groeien. Wanneer een vochtige ruimte niet genoeg wordt geventileerd zullen er schimmels ontstaan. Het probleem is vochtige, warme stilstaande lucht. Wanneer het vochtprobleem niet wordt opgelost heeft het verwijderen van schimmels in principe geen zin. Ze zullen na verloop van tijd weer terugkeren. Om schimmels tegen te gaan is het dus belangrijk om:

  • Een goede diagnose van het vochtprobleem te laten doen
  • Het vochtprobleem met de juiste behandelmethode aan te pakken
  • De betreffende ruimte goed te ventileren

 

Pas wanneer deze stappen zijn genomen kan de schimmel efficiënt verwijderd worden. Ook nadat de schimmel is verwijderd zal de ruimte goed geventileerd moeten worden, om schimmelvorming in de toekomst tegen te gaan.

 

  • Wanneer u last heeft van schimmel in de badkamer is een gebrek aan voldoende ventilatie vaak het probleem. Het plaatsen van een ventilatiesysteem of ventilatieroosters kan het vochtprobleem oplossen.
  • Heeft u last van opstijgend vocht? Een behandeling middels een injectiemethode of onderkappen kunnen doeltreffende oplossingen zijn.
  • Zijn uw muren poreus en heeft u last van doorsijpelend of doorslaand vocht? Het impregneren van de muren is een doeltreffende methode om hier een einde aan te maken.

 

Schimmel verwijderen: tips

Schimmelvorming kan men in sommige gevallen zelf aanpakken. Is het probleem echter op grote schaal aanwezig, dan is een behandeling door een professional aan te raden. Hoe groter het schimmelprobleem, hoe groter de blootstelling aan schimmelsporen tijdens de reiniging.

 

Bij het verwijderen van schimmel is het belangrijk dat men nooit met een droge borstel of doek aan de slag gaat. Dit zal de sporen van de schimmels doen opwaaien. Ze zullen hiermee worden verspreidt in de lucht, die vervolgens wordt ingeademd.

  • Schimmel dient te worden verwijderd met een natte spons of doek, zodat de sporen niet de kans krijgen in de lucht te terecht te komen.
  • Hardnekkige schimmel kan het beste worden verwijderd met bleekwater. Dit zal de terugkomst ervan ook tegen gaan
  • Tijdens het verwijderen van schimmel doet men er goed aan om handschoenen en een mond/neuskapje te dragen, om het inademen van sporen te voorkomen. 

Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding