Vochtbestrijding : ontvang tot 5 gratis offertes
Merci de compléter les questions en rouge ci-dessous

480 Erkende Vakmannen tot uw dienst!

Vochtbestrijding

Vochtwerende verf kan in sommige gevallen een goede oplossing zijn tegen vochtproblemen. Het dient echter niet te worden gebruikt om een vochtprobleem te maskeren. De oorzaak van het vochtprobleem dient altijd eerst te worden opgelost.

 Vochtwerende verf

Vochtwerende verf: wanneer?

Vochtwerende verf dient nooit gebruikt te worden om een vochtprobleem te verhullen. Wanneer u last heeft van opstijgend vocht uit de bodem bijvoorbeeld, zal vochtwerende verf hier geen oplossing voor bieden. Er dient altijd eerst naar de oorzaak van het vochtprobleem gekeken te worden voordat er voor een oplossing wordt gekozen. Wanneer het vochtprobleem niet is opgelost zal het vocht altijd een andere weg naar de oppervlakte vinden.

 

Vochtwerende verf kan een oplossing bieden in de volgende gevallen:

 

-          Schimmel en vochtplekken tegen gaan in een vochtige ruimte, als een badkamer. Er dient hier echter vooral goed en voldoende geventileerd te worden. Vochtwerende verf zal alleen helpen wanneer de luchtvochtigheid niet te hoog is in de ruimte.

-          Doorslaand vocht tegen gaan. Doorslaand vocht is vocht dat door de poreuze buitenmuur trekt. Dit gebeurt bij een combinatie van hevige regenval en harde wind, of wanneer er natte grond tegen de muur ligt bijvoorbeeld. De vochtwerende verf kan altijd beter aan de buitenzijde van de muur worden aangebracht.

-          Vochtige kelders kunnen behandeld worden met vochtwerende verf. Er dient echter eerst goed naar de oorzaak van het vochtprobleem te worden gekeken.

 

Vochtwerende verf op buitenmuur

Zoals gezegd kan vochtwerende verf een oplossing zijn tegen doorsijpelend vocht. Vooral oudere woningen hebben last van poreuze buitenmuren. Vocht trekt hier gemakkelijk door bij hevige regenval en wind. Alvorens de vochtwerende verf aan te brengen dient de buitenmuur goed schoongemaakt te worden, bijvoorbeeld met een hogedrukspuit. Mos, zand en ander vuil dient allemaal verwijderd te worden, anders kan de verf niet goed hechten.

 

Het belangrijkste bij het gebruik van vochtwerende verf blijft een goede diagnose van het vochtprobleem. Wanneer het vochtprobleem niet op de juiste wijze wordt aangepakt zullen de problemen blijven terugkeren. U laat het beste een diagnose uitvoeren door een vochtexpert. 


Begin met uw offerteaanvraag Dakwerken Vochtbestrijding