Vochtbestrijding

 


Kwaliteitslabel vochtbestrijding

Niks is zo vervelend als een vochtprobleem in een woning of bedrijfspand. Het inschakelen van een professionele vochtbestrijder is dan ook een logische stap. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikt bedrijf  let u op een aantal zaken, waaronder de kwaliteitslabels van hun producten en werkzaamheden.

 

 

Kwaliteit staat voorop

Een vochtprobleem dat verkeerd wordt behandeld kan zorgen voor nog grotere problemen. Kwaliteit staat dan ook altijd voorop bij dit type werkzaamheden. Het Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) doet sinds 2011 onderzoek naar de kwaliteit van de producten, processen en bedrijven op het gebied van bouw. Hier valt vochtbestrijding ook onder.

 

ATG-label

Het ATG-label is een label dat wordt gegeven aan vochtbehandelingsproducten die goed werden beoordeeld. Het kan hier dan gaan om het muurinjectiemiddel. ATG staat hier voor Algemene technische Goedkeuring. Dit label wordt uitgegeven door het BUtgb (Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw), dat onderdeel uitmaakt van het WTCB.

 

Wanneer u in zee gaat met een vochtbestrijder vraag dan altijd of het product dat zij gebruiken over een ATG-label beschikt.

 

BCCA-label

Het Belgian Construction Certification Association ziet er op toe dat de kwaliteit van de bouwuitvoering goed is. Het gaat om een bouwgerelateerde certificatie-instelling. Ook zij maken deel uit van het WTCB en geven dus het BCCA-label uit.

 

Vraag na of het bedrijf waar u mee wilt werken beschikt over dit label. Zo bent u er zeker van de werken worden uitgevoerd volgens de richtlijnen.

 

Qualibouw-label

Het Qualibouw-label is te vergelijkne met de ISO-normen. Echter is dit label speciaal gericht op de bouwsector. Het ziet toe op de administratieve kwaliteit, de vaktechnische kwaliteit en de klanttevredenheid.

 

Bekijk alvorens een bedrijf in te schakelen of het beschikt over een Qualibouw-label, zo bent u er zeker van een professional te kiezen.