Vochtbestrijding

Dakgoten schoonmaken

Elk najaar hebben vele woningen last van lekkage of vochtproblemen. Bladerval en regenbuien zijn vaak de oorzaak. Een van de manieren om lekkage gedurende deze periode, maar ook de rest van het jaar, te voorkomen is dan ook het schoon houden van uw dakgoten.

Verstopte dakgoten

 In de herfst vallen de bladeren weer massaal van de bomen, ook in uw dakgoten. Dit, maar ook mosvorming, vogelpoep of takjes kunnen uw dakgoten doen verstoppen.  Wanneer deze verstopt raken kunt u bij hevige regenval te maken krijgen met overlopende dakgoten en dakgoten waar het water in blijft staan. Dit kan lekkage bij de dakrand veroorzaken met vochtproblemen binnenshuis of onder het dak ten gevolg. Ook kunnen de gemeentelijke afvoerwegen verstopt raken.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Lekkage en vochtproblemen veroorzaakt door verstopte goten kan gemakkelijk voorkomen worden. Tijdens de herfst dienen de goten minimaal 1 à 2 keer te worden schoon gemaakt.  Maar ook gedurende rest van het jaar dient u ze te controleren. Het schoonmaken kunt u zelf doen, maar u kunt het ook aan een gespecialiseerd bedrijf overlaten.